Ljepota

Marijana Todorović-Bilić: Pobornik sam klasične elegancije

Marijana Todorović-Bilić: Pobornik sam klasične elegancije
Marijana Todorović-Bilić: Pobornik sam klasične elegancije

Marijana Todorović-Bilić, arhivista u Arhivu RS u Banjaluci, iako je po vokaciji posla daleko od modnog svijeta, veoma uspješno joj polazi za rukom da zahvaljujući istančanom stilu odijevanja i na ovaj način skrene pažnju prolaznika na sebe.

Priznaje da odijevanju ne posvećuje mnogo vremena. S obzirom na to da ima bogat ormar i gotovo sve stvari može da kombinuje jedne s drugima - tako je odluka brza i impulsivna i isključivo zavisi od toga kako se osjeća tog dana. S obzirom na to da je zaposlena u instituciji od kulturnog i istorijskog značaja, Todorović-Bilićeva mora da ispoštuje i određeni dress code, ali napominje da joj to ne predstavlja nikakav problem.

"Dress code koji je prihvatljiv u instituciji u kojoj radim apsolutno se slaže sa mojim stilom. Pobornik sam klasične elegancije, ali i romantičnog stila. Obožavam palazzo pantalone i drago mi je što su ovog proljeća ponovo aktuelne. Rado ih nosim i potpuno su pogodne za moj posao. Takođe, obožavam da nosim suknje, najčešće su to one A kroja, midi suknje i takozvane pencil skirt", istakla je ona.

Kada su u pitanju odjevne kombinacije za dan i za veče, dodaje da pravi razlike, ali da one nisu ekstremno velike.

"Postoje neke stvari koje nikad ne bih obukla u dnevnoj varijanti, a u večernjim satima ih rado nosim, na primjer čipkane haljinice", otkrila je ona.

Todorović-Bilićeva obožava boje, te joj je ormar "šaren".

"Nosim sve boje, a pošto moram neke da izdvojim, reći ću da ovog proljeća najviše nosim bijelu, žutu, zlatnu, crvenu i tamnoplavu boju", kazala je ona.

Iako ne robuje dizajnerskoj odjeći, i ona, baš poput većine žena, ima dizajnere čiju bi odjeću veoma rado nosila.

"Obožavam haljine kreatora Elie Saaba i Zuhaira Murada", rekla je ona.

Ipak, ono po čemu se ova dama zasigurno razlikuje od većine žena jeste vrijeme koje utroši za make-up.

Kako je istakla, za šminkanje joj je potrebno svega nekoliko minuta, najviše 10, u slučaju jače i večernje šminke.

Fetiš su joj cipele i parfemi i, kako je kazala, ne bi umjela ni da nabroji koliko ih ima, a bira ih prema raspoloženju.

"Mnogo mi je bitna dobra torba, a kada je nakit u pitanju, prednost dajem velikim komadima nakita ili nekom upečatljivom satu. Obožavam nakit u boji zlata", navela je Todorović-Bilićeva.

Napomenula je da prednost daje udobnosti obuće, kao i da je to kriterijum prema kojem je bira. Iako je visoka ne odriče se štikli, te uspije iskombinovati udobnost i estetiku.

"Prema tom sopstvenom iskustvu mogu da kažem da način odijevanja svakako govori mnogo o osobi", zaključila je ona.

OBAVEZNE STVARI U NESESERU

Ruž Max factor "Pink Brandy"

Maskara "Collistar Infinito"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije