Ljepota

Mis svijeta 2016. je Stefani Del Vale iz Portorika (FOTO,VIDEO)

Mis svijeta 2016. je Stefani Del Vale iz Portorika (FOTO,VIDEO)
Mis svijeta 2016. je Stefani Del Vale iz Portorika (FOTO,VIDEO)

Na 66. takmičenju za mis svijeta, održanom u noći između nedjelje i ponedjeljka u Sjedinjenim Američkim Državama, za najljepšu djevojku planete izabrana je Stefani del Vale iz Portorika.

Prva pratilja bila je ljepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije, dok mis BiH i Srbije Halida Krajišnik i Katarina Šulkić nisu ušle ni u top 20.

Prošlogodišnja mis svijeta Miria Lalaguna iz Španije krunu je u dvorani "National Harbor" u Vašingtonu predala svojoj nasljednici, koja ju je dočekala ne uspijevajući sakriti emocije.

Nakon toga su sve takmičarke izašle na pozornicu i držeći se za ruke otpjevale zajedničku pjesmu poslavši svijetu poruku mira, ljubavi i prijateljstva.

Pritom su najviše pažnje privlačile upravo nova mis svijeta u nježnoroze haljini i njena grandiozna kruna.

Prije velikog finala 117 takmičarki tri sedmice su se vrijedno pripremale i učestvovale u nekoliko ostalih takmičenja. Sudije su procjenjivale učesnice na osnovu njihovih nastupa i u prethodnim izazovima koji su pred njih postavljani.

Mis Indonezije osvojila je titulu pobjednice takmičenja "Ljepota sa svrhom", a mis Filipina je bila najbolja u oblasti multimedije.

Najtalentovanija je bila mis Mongolije, dok je u sportu briljirala mis Kukovih Ostrva. Kineska predstavnica slavila je u takmičenju top modela.

Voditelji ceremonije Megan Jung i Džejson Kuk prvo su proglasili top 20 djevojaka, a među njima su se našle predstavnice Mongolije, Indonezije, Filipina, Mađarske, Kenije, Portorika, Indije, Kine, Brazila, Australije, Dominikanske Republike, SAD-a, Slovačke, Belgije, Francuske, Koreje, Kukovih Ostrva, Gane, Japana i Tajlanda.

Izbor se tradiconalno suzio na 10 djevojaka, potom na tri, da bi planeta ovaj put u Stefani del Vale dobila novu kraljicu ljepote.

Kada je izbor sužen, ostalo je 10 djevojaka - iz Indonezije, Belgije, Filipina, Kenije, SAD-a, Kine, Dominikanske Republike, Portorika, Brazila i Koreje uz Mongoliju koju je izabrala publika, da bismo na kraju dobili i top pet (Kenija, Portoriko, Indonezija, Dominikanska Republika i Filipini), a potom i pobjednicu iz Portorika te prvu i drugu pratilju - predstavnice Dominikanske Republike i Indonezije.

Takmičenje je prenošeno uživo u 200 zemalja svijeta, a pobjednica je uz dijamantsku krunu osvojila i novčanu nagradu od 94.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije