Ljepota

Namirnice koje svakodnevno konzumiraju vitke žene

Namirnice koje svakodnevno konzumiraju vitke žene
Namirnice koje svakodnevno konzumiraju vitke žene

Ukoliko želite da eliminišete suvišne kilograme, bilo bi mudro da svoju ostavu obogatite sledećim namirnicama.

Za ovaj proces vam uopšte nije potreban neki poseban trud, dovoljno je sasvim malo volje.

Ove namirnice se nalaze na spisku vitkih žena, zašto ne bi bile i na vašem?

Voda

U redu, nije hrana, ali pijuckanje vode vam pomaže da ne "pobrkate" žeđ za glad. I, ukoliko je pijete hladnu, ona vam može pomoći da ubrzate metabolizam. Možete napraviti i prirodnu aromatizovanu vodu, samo ubacite sezonsko voće ili ljekovite biljke.

Čokolada

Redovno konzumiranje tamne čokolade pomaže da, kada osjetite želju za slatkišima, ne pojedete previše njih. Ovo ne znači da trebate jesti samo čokoladu tokom cijelog dana, kad god vam padne na pamet. 30 grama tamne čokolade, koja sadrži 75 odsto kakaoa i više, preporučena je dnevna doza.

Maline

Odlične su, jer vam mogu pomoći da se duže osjećate sitima. Jedna šolja malina sadrži 8 grama vlakana, a u njihov sastav ulazi i voda (čak 85 odsto) pa se ne morate bojati dehidracije tokom vrelih ljetnih dana.

Jaja

Ukoliko za doručak jedete ugljene hidrate, probajte proteine. Jaja poboljšavanju osjećaj sitosti, što snižava ukupni energetski unos. Žene koje unose veće količine proteina tokom doručka osjećaju se zadovoljnije i imaju manje šanse da kasnije posegnu za nekom nezdravom užinom. Zapravo, visoko-proteinski doručak vas može držati podalje od unosa 200 dodatnih kalorija u noćnim satima, piše minimagazin.

Špinat

Uvijek možete jesti dosta povrća, jer ono ne sadrži puno kalorija. Špinat je posebno dobar, jer njegov sadržaj željeza pomaže u održavanju nivoa energije u organizmu što vam omogućava i da donesete bolje prehrambene izbore. Željezo je, takođe, neophodno kako bi se kiseonik transportovao do ćelija koje ga koriste za stvaranje energije i topljenje masti. Kako bi organizam što bolje apsorbovao ovaj mineral, kombinujte ga sa vitaminom C.

Kiseli krastavci

Odlični su, jer zadovoljavaju potrebu za hrskavim i slanim, a sadrže tako malo kalorija da ćete ih sagorjeti više njihovom probavom nego konzumiranjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije