Ljepota

Nepogrešive kombinacije za ljeto

Nepogrešive kombinacije za ljeto
Foto: Ilustracija | Nepogrešive kombinacije za ljeto

Cvjetni dezen odavno je prestao da bude samo prolazni trend i postao obavezan dio ljetnih kolekcija, što ne čudi kada se zna da može da osvježi i najjednostavniju odjevnu kombinaciju.

Međutim, ne znači da su svake godine moderni isti dezeni i nijanse. Ove sezone u novim kolekcijama dominiraju nešto krupniji cvjetni detalji u odnosu na prošlogodišnje i pravi vatromet boja.

Da li ćete se opredijeliti za haljinu, suknju, komplet ili tek neki detalj oslikan cvijećem, tašnicu, ešarpu, nakit ili sandale, samo je pitanje vašeg ukusa i stila. U svakom slučaju, pantalone ili suknju s cvjetnim motivima možete uvijek da uklopite s majicom ili bluzom u nešto mirnijim tonovima.

U haljini s floralnim motivima bićete apsolutno šik, posebno ako obujete sandale u boji koja preovlađuje na modelu.

Krupniji ili sitniji, šareni cvjetići osvježavaju svaku kombinaciju i ovog ljeta nastojte da se nađu i u vašem ormaru.

Ovaj dezen je najupečatljiviji na tankim ljetnim blejzerima bez postave, od satena, svile ili platna kao i na jaknicama "šanel" kroja, uz farmerke, suknju, šorts, majicu, top.

Lako se uklapaju uz elegantnu, ležernu i sportsku garderobu, a od boja dominiraju zelena, narandžasta, pink, plava i pastelne nijanse.

Uz svedenu garderobu možete da se opredijelite za neki detalj oslikan cvijećem, na primjer tašnicu, ešarpu, nakit ili sandale i bićete sigurno zapaženi.

Stilisti navode da izgled najviše zavisi od toga kako iskombinujete garderobu. Floralni uzorci se u novim linijama pojavljuju u različitim dimenzijama i oblicima, kroz geometrijske i apstraktne dezene, kao i u kombinaciji sa drugim motivima, jer djeluje još efektnije.

Ističu se modeli haljina u stilu pedesetih godina s uskim strukom, sječeni ispod grudi, sa sitnim cvjetićima, puf rukavima, kao i oni modernijeg dizajna  kratki, dekoltirani, izazovniji, sa dubljim izrezima i karnerima.

Pantalone s cvjetnim šarama su takođe hit ljeta. Široke, ravnog kroja, u "harem" stilu, uske, s ramflom, "zvoncare"... Bilo koje da izaberete, nećete pogriješiti, važno je samo da bude kroj koji vama najbolje stoji. Moderni su i sakoi s ovim motivom, koji mogu da osvježe svaku odjevnu kombinaciju, a odlično idu uz farmerke i haljine. I suknje s cvjetnim dezenom izgledaju vrlo efektno, možete da ih nosite u elegantoj ili kežual varijanti, kao i lepršave tunike, majice i košulje sa sitnim ili krupnim cvjetovima.

Prijedlozi

  • Jednostavna haljina bez rukava sa diskretnim čipkastim detaljima odličan je izbor za elegantnije prilike, ali i ako želite da naglasite liniju.
  • Elegantna haljina na preklop vraća se na velika vrata na modnu scenu, i to u svim dužinama  mini, midi i maksi, a na kojoj dominiraju cvjetni dezeni i jarke boje.
  • Haljina sa šljokicama je komad u kojem ćete bukvalno zablistati. Ove sezone u trendu je ružičasta, ali ćete sigurno biti zapaženi i u nekoj drugoj boji.
  • Maksi haljina s rukavima do lakta odličan je izbor kada kiša rashladi ulice, a moći ćete da je nosite i na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije