Ljepota

Ovo je najsavršenije lice na svijetu?

Ovo je najsavršenije lice na svijetu?
Ovo je najsavršenije lice na svijetu?

Florens Kolgejt ima lice za kakvo bi veliki broj žena odvojio visoku sumu novca, lice o kakvom su vijekovima mislili umjetnici, matematičari, naučnici, pokušavajući da dođu do formule savršene ljepote. Da li su simetrične crte, krupne oči, pune usne i visoke jagodice ta formula?

Djevojka iz jednog primorskog grada u Britaniji je radila u ribljem restoranu kada je 2012. pobijedila na takmičenju u prirodnoj ljepoti. Nadmetanje je svoje kriterijume zasnovalo na matematičkim proporcijama ljepote. Kako se ispostavilo, njeno lice nije bilo samo prirodno lijepo (što je očigledno bilo kakvom laičkom posmatraču), već idealno odgovara i mjerama koje naučnici smatraju formulom za savršenstvo.

Zahvaljujući tome je Florens za samo nekoliko dana izašla iz potpune anonimnosti i postala planetarno popularna na internetu.

Naučnici koji se bave fenomenom ljepote došli su do zaključka da idealni razmak između zjenica iznosi 46 odsto širine lica, mjereno od uveta do uveta. Kod Florens je ta brojka 44 odsto. Razmak između očiju i usana bi trebalo da bude trećina dužine lica. Kod gospođice Kolgejt iznosi 32,8 odsto. Međutim, ono što je najljepše u vezi sa ovom djevojkom je to što je i nakon sve slave ostala prizemna i skromna, a za svoju privlačnost tvrdi da proizlazi iz unutrašnje sreće i samopouzdanja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije