Ljepota

Pogledajte vjenčanice koje su obilježile vijek iza nas (VIDEO)

Pogledajte vjenčanice koje su obilježile vijek iza nas (VIDEO)
Pogledajte vjenčanice koje su obilježile vijek iza nas (VIDEO)

Tri minute čiste romantike koja je oblikovalo trendove vjenčanja unazad 100 godina....

Moda i ljepota su oduvijek bili snažno i autentično svedjočanstvo vremena u kom živimo. Zato su nas obradovali video snimci magazina The Cut i kanala Mode koji su se osvrnuli na beauty i fashion trendove u posljednjih 100 godina.

Do sada smo predstavili nekoliko zanimljivih video snimaka koji su nam prikazali modne i beauty standarde u američkoj, indijskoj, njemačkoj kulturi... ali do sada se nijedan nije osvrnuo na trendove u haljinama koje nosimo na najvažnijem danu u životu ( za mnoge) - našem vjenčanju.    

Vjenčanicama se posvetio portal Mode koji je snimio sjajan video o bridal trendovima koji su dominirali u proteklih 100 godina.

Od romantiičnih čipkanih uskih haljina koje su se nosile tokom 30-ih preko hipi vjenčanica koje su dominirale 70-ih do jednostavnih i elegantnih kreacija koje su trend posljednjih 10 godina, ovo je video koji dokazuje da su se i bridal trendovi mjenjali ali glamur nikad nije izostao!

Isto tako najdominantniji model vjenčanice je naravno bio skoro uvijek rezervisan za klasičan kroj u bieloj i ivory boji, s akcentom na dugačkom šlepu koji su skoro sve mlade preferirale da nose.

(elle.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije