Ljepota

Povratak hipi stila

Povratak hipi stila
Povratak hipi stila

Kada već pišemo o trendovima koji nas čekaju u narednoj toploj sezoni - u martu već pomalo počinjemo sanjariti o izlascima na otvorenom, toplijem vremenu i ljubavi te postajemo nekako hipi nastrojeni.

 Zato se pobrinite da napunite ormare svim romantičnim haljinama, a upravo povratak hipi stila, između ostalog, najavljuju svjetski dizajneri.

Dugačke haljine u duhu sedamdesetih biće pravi modni hit, a one su se već mogle vidjeti na revijama kod modnih kuća "Chloé", "Vera Wang", "Alberta Ferretti"...

Španski brend "Zara" odlučio se za boho stil, a "Zarini" dizajneri za proljeće i ljeto 2015. žene vide u nevjerovatno ženstvenim komadima koji laskaju i naglašavaju sve atribute. Tu su maksi haljine, te haljinice A kroja i retro izgleda, seksepilni modeli koji otkrivaju leđa i traperice trapez kroja koje najbolje izgledaju uz delikatnu čipku i modne dodatke ukrašene resicama.

U modu se vraćaju i antilop, motivi cvijeća kao što je nedavno bilo na reviju kuće "Chanel", kolaži, te džins u svim oblicima.

Oni koji baš ne vole cvjetne motive, mogu se odlučito za prugice ili sitni kockasti uzorak, koji će biti u trendu proljeće-ljeto 2015.

U toj sezeni iz mode ne izlaze čipka i mrežasto, pa barem imajte komadić garderobe od njih.

Od boja, aktuelna će biti crno-bijela kombinacija, a žuta boja odjeće koja donosi vedro raspoloženje biće pravi pogodak, što su predstavile i revije kuća "Phillip Lim", "Chloé" i druge.

Bijele haljine tokom ljeta opet bi trebalo da vladaju ulicama i plažama, a za one koji vole ležerniji stil, biće u ponudi sigurno veliki izbor kombinezona.

Kombinacija kratkog topa i duge suknje takođe biće jedan od trendova, a u modu se vraćaju bermude i muški kroj pantalona za žene.

Proljeće već može početi i uz novu "H&M" kolekciju, koja je predstavljena, a puna je nježnih paleta boja, zanimljivih uzoraka i krojeva koji asociraju na retro period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije