Ljepota

Prsluci idealni za prelazni period

Prsluci idealni za prelazni period
Prsluci idealni za prelazni period

Pored hlača, košulja, jakni, prsluci su još jedan komad odjeće na koji ne treba zaboraviti.

Iako mnogi na njih gledaju kao na odjeću prilagođenu klasičnom izgledu, koju najviše vole nositi poslovni ljudi, kako žene tako i muškarci, prsluci se mogu prilagoditi raznim modnim stilovima.

Moda je danas sve samo ne obična. Pravila je sve manje, a uski način gledanja skoro da i ne postoji.

Zahvaljujući velikoj slobodi koju imaju dizajneri, u buticima su se pojavili modeli prilagođeni raznim uzrastima i za svaku priliku.

Prsluci se prave od različitih materijala, a među popularnijima su traper i pleteni prsluk.

Traper je sinonim za mlade tinejdžere i obožavatelje Denima, dok je pletivo više sinonim za klasiku i način oblačenja prilagođen studentima sa Harvarda.

Pleteni prsluk dozvoljava nekoliko modnih kombinacija. Odlučite li ga obući za posao, nećete pogriješiti, ako uz njega odaberete strukiranu košulju i hlače na crtu.

Osim hlača i košulje dozvoljena je i haljina tog materijala. Haljina i tunika mogu biti s kratkim ili dugim rukavima. Bilo bi dobro kada bi se odlučili za strukirani model kako bi prsluk došao do izražaja, piše Zanosna.

Boje su razne, a ako odlučite kombinirati nekoliko boja morate pripaziti da nijanse idu jedna uz drugu.

Prsluk je stvoren i za casual izgled. Odaberite majicu dugih rukava koja ide uz tijelo i ukombinirajte je sa prslukom i hlačama od kepera, trapera ili pamuka. Cjelokupni izgled će biti još ljepši ako na sve još dodate i cipele na petu od 5 cm.

Dobro ste odlučili ako i umjesto cipela na petu odaberete patike. One će savršeno odgovarati na traperice i hlače od kepera. Ne zaboravite kako je prsluk stvoren za prelazno vrijeme, kada još niste sigurni kakva će temperatura biti popodne dok se vraćate s posla, ili kafe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije