Ljepota

Sami napravite parfem (FOTO)

Sami napravite parfem (FOTO)
Sami napravite parfem (FOTO)

Ako vam je dosadilo da tražite onaj pravi u moru različitih parfema ili jednostavno želite nešto drugačije, ovo su dva nježna mirisa za vas.

Istina je da ćete možda morati da sačekate prije nego što budu spremni za upotrebu, ali sa druge strane na ovaj način vi možete da dođete i do potpuno vašeg mirisa koji će vas najbolje opisivati.

Slatke ljubičice

Ukoliko volite ljubičice, u periodu godine kada ovo cvijeće cvjeta, ovo je savršena varijanta koju ipak uvijek možete da nadogradite. Jednostavno napunite teglu cvjetovima ljubičice i prelijte ih vinskim sirćetom. Hermetički zatvorite teglu i ostavite je na neko toplo mjesto na kojem može da bude narednih četiri ili pet nedjelja. Nakon tog vremena, prespite vašu novu toaletnu vodu u neku flašicu.

Nježni parfem

Ubacite 115 g ružinih latica i po 25 g cvjetova ljubičice, jasmina i lavande u sirće od bijelog vina pomiješano sa 185 ml ružine vodice. Hermetički zatvorite flašu i ostavite je da odstoji na nekom toplom mjestu dvije do tri nedjelje. Nakon toga jednostavno prespite vaš novi parfem u manje flašice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije