Ljepota

Saznajte šta će se nositi na proljeće (FOTO)

Saznajte šta će se nositi na proljeće (FOTO)
Saznajte šta će se nositi na proljeće (FOTO)

PARIZ - Pariska sedmica mode važi za najuzbudljiviji događaj u modnom kalendaru. Tokom sedmice mode dizajneri organizuju svoje "showroomove" u kojima ugošćuju važne kupce i medije.

Broj revija veći je nego u bilo kojoj drugoj metropoli, a isto vrijedi i za broj važnih kupaca, privatnih klijenata sa dubokim džepovima i medija. Po veličini "showrooma" i gužvi koja vlada u istom može se lako zaključiti koliko dizajner dobro kotira i kakva je potražnja.

Oduševljenje je mala riječ da se opiše reakcija koju je Josep Font izazvao svojom proljetnom kolekcijom za "Delpozo". Inspirisana poznatim djelom Federika Garcije Lorke "Gypsy Ballads" i slobodnim duhom Emilie Fluge, ljubavnice Gustava Klimta, kolekcija se bazira na raskošnim modelima koji izradom koketiraju s "haute couture" modom. Detalji su nevjerovatni, od srebrnog veza, ljuskica, izvezenih cvjetnih motiva, listića. Svaki komad je malo remek-djelo.

Na proljeće nas očekuje i cijela kolekcija torbica u omiljenim "Delpozo" bojama od travazelene, pariskoplave, žute i ružičaste.

Obožavateljke kuće "Chloé" doživjele bi ekstazu u "showroomu" koji se proteže na dva sprata. Jedan sprat rezervisan je za odjeću, a drugi za modne dodatke. Nova proljetna kolekcija donosi atraktivne modele torbica ukrašene resicama u svim bojama. Prošlogodišnji hit model "Drew" takođe je prisutan u svim mogućim "color block" kombinacijama.

"Color blocking" dizajnerke Roksande Ilinčić je zaista poseban. Snažne boje fuksije u kombinaciji s neutralnim tonovima, sunčanožuta suprotstavljena sivim i crnim tonovima, pastelnoplava u kombinaciji s narandžastim akcentima. Ova proljetna kolekcija je prava eksplozija pozitivnih emocija i energije. Cipele i čizme retro oblika koje je dizajnirala Tabita Simons vjerno prate Roksandinu filozofiju.

U skladu sa "cool" imidžom brenda koji obožava njujorška kraljica društvene scene, Lauren Santo Domingo, Proenza Šouler je postavila svoj "showroom" u industrijskom prostoru osvježenom samo ponekom biljkom i velikim ekranima na kojima se vrtjela zadnja revija. Inspirisani Kubom, Džek Mekoloug i Lazaro Hernandez unijeli su dozu strasti i ženstvenosti u svoj dizajn. Detalji su razrađeni do savršenstva, što je posebno vidljivo na haljinama ukrašenim perjem i kristalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije