Ljepota

Šta pomlađuje kožu?

Šta pomlađuje kožu?
Šta pomlađuje kožu?

Bore su dio životnog procesa i nije ih moguće izbjeći, ali zato postoje načini kako koža može što duže ostati mlada i bez tragova vremena. Važno je početi na vrijeme sa zdravim životnim navikama.

Čovjek može biti mlad u duši i takvim se osjećati cijeli svoj život, ali nerealno je očekivati kako će i vanjski izgled odoljeti do kraja.

Iako će se bore jednom i pojaviti, dobro je što to ne mora biti tako brzo. Što je onda potrebno učiniti kako bi u tome uspjeli? Što pomaže pomladiti kožu?

Postoje životne navike koje pomlađuju kožu i počnete li već sada s njima, uvjerit ćete se kako u ljepoti i mladosti možete dugo uživati.

Za bolji osjećaj i zdravlje čovjek treba čim više biti aktivan. Zahvaljujući vježbanju potaknućete cirkulaciju, bolje ćete se osjećati u svom tijelu, odisat ćete pozitivnom energijom i uspješno potisnuti stres te ukloniti sve faktore koji doprinose bržem starenju kože.

Koliko spavate? Studije su pokazale da 6 i 8 sati sna garantira bolji osjećaj kod svakoga, više energije i ljepši izgled. Čovjek kada je neispavan često je nervozan, iscrpljen, a to se sve odražava i na koži zbog čega izgledate starije.

Današnji način života je sve samo ne usporen. Mnogi imaju dojam kao da dan traje samo par sati i da nikada neće moći obaviti sve poslove.

Važno je usporiti i pronaći način kako da barem pola sata u danu imate vremena samo za sebe i opuštanje. Čovjek kada je sretan i smiren to se odmah odražava na njegovom izgledu.

U životu treba biti pozitivan i pokušati većinu vremena razmišljati o lijepim stvarima zbog kojih ćete biti sretni. Uz što više pozitivne energije doći će do povećane razine endorfina koji se uspješno bori protiv hormona stresa, a radi kojeg kasnije dolazi do bolesti i bržeg starenja kože.

Zdrave životne navike najbolji su početak prema zadovoljstvu izgledom i zato što prije treba prestati s nezdravim aktivnostima kao što je pušenje.

Pored cigareta i duhanskog dima koji ne doprinose mladolikom izgledu u obzir treba uzeti i zaštitu od sunca te se u mjesecima kada je sunce najjače osigurati uz pomoć provjerenih krema za sunčanje. Budite što duže mladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije