Ljepota

Svestrana umjetnica Dijana Tepšić ne boji se da bude drugačija

Svestrana umjetnica Dijana Tepšić ne boji se da bude drugačija
Svestrana umjetnica Dijana Tepšić ne boji se da bude drugačija

Dijana Tepšić, svestrana umjetnica, koja svojim jedinstvenim stilom oblačenja i ponašanja inspiriše mlade ljude, kaže da ovakav način oblačenja njeguje godinama, ali i uz pomoć dragih ljudi i stilista.

CASUAL I SCENSKA GARDEROBA

 "Preferiram da nosim casual stil i scensku garderobu, i mogu reći da sebe predstavljam u nekoliko varijanti. Moj stil varira kada je u pitanju oblačenje za posao, jer se tu nalaže određeni dress code sa elegantnim detaljima. Na sceni se razlikujem, jer tada koristim ljubičastu, tirkiznu, roze ili neonske boje, koje su bile u modi. Poznato je da je crna moja zaštitna boja, pa je samim tim i razbijam nekim drugim bojama poput ovih. Kada se oblačim za posao, tu su tamnoplava, tirkizna, zelena, ljubičasta ili neke boje koje volim", istakla je Tepšićeva.

Naglasila je da se ne boji da bude drugačija od ostalih.

"Uvijek se borim protiv uniformisanosti i života u kutiji, jer treba da rušimo granice. Uvijek se obradujem kada vidim mlade generacije koje se trude da iskoče iz te kutije i desi se da vidim dobrih kombinacija, pogotovo u svjetskim metropolama. Treba vam hrabrosti za takav vid oblačenja i da rizikujete, jer ćete na taj način pokazati svoj stav i ne treba da bude markirano", kazala je Tepšićeva.

STIL TREBA GRADITI

Ističe da se druži sa ljudima koji su hrabri i viđa ih u gradovima u regionu.

"Oduševim se street stylom. Stil treba graditi i pitati za isti. Postoji dosta blogova i jeftinijih marki 'Manga' ili 'New Yorkera'. Stvari teško pronalazim u Banjaluci, jer sam žena sa oblinama, ali se snalazim. Moja sestra Tihana je dosta kreativna, kao i modni kreator Marco Feher, koji mi pomaže u kombinacijama za nastupe. Zaista u 'Mangu' mogu naći sve što mi je potrebno, kao i u Zagrebu ili Beogradu. Možete kupiti jeftino neku krpicu i iskombinovati sa nakitom tako i dati svoj pečat. Budite kreativni. Uvijek se radujem kada dam potpuno novi izgled nekoj kombinaciji", istakla je Tepšićeva.

Smatra da je Banjaluka na raskrsnici kada je u pitanju stil i da se prepliću stilovi iz Zagreba, Sarajeva i Beograda.

KREATIVNOST SE NE MOŽE OGRANIČITI

"Imamo uticaje sa raznih strana i drago mi je da Banjalučani drže do izgleda. Od toga kako će izaći i otići na kafu sa prijateljima, pa do izlazaka. Drago mi je i da mlađi muškarci daju značaj dobrom nakitu, poput sata ili sunčanih naočara. Uvijek se trude da lijepo iskombinuju svoje stvari", istakla je ova Banjalučanka.

Tepšićeva je jedna od rijetkih koja je na urbanoj sceni. Naglasila je da to i nije bilo toliko teško, jer je slušala sebe.

"Život počinje na granici rizika i morate rizikovati bez obzira na ono što drugi govore. Da li je vrijeme za ovakvu muziku ili nije, to je do vas", kaže Tepšićeva.

Smatra da se muzika i kreativnost ne mogu ograničiti i da budu forma.

"Kada komponujem, moje pjesme su uvijek u drugačijem pravcu i uvijek kada želite nešto, budite uporni. Kada vam govore 'ne', vi govorite 'da' i 'možda'. Nemamo mogućnosti kao svjetski umjetnici, ali morate da se borite u bilo kojoj branši da radite, jer će vam se uvijek isplatiti. Podrška i povjerenje će uslijediti, kada vi budete bili uporni", zaključila je Tepšićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije