Ljepota

Tačkice i pastelne boje u muškoj modi

Tačkice i pastelne boje u muškoj modi
Tačkice i pastelne boje u muškoj modi

Potpuno novi trend tačkica, pastelnih boja i odlično krojenih odijela vlada u kolekcijama za muškarce koje su svjetski dizajneri predstavili za sezonu proljeće - ljeto 2014. i pokazali da je muška moda definitivno prestala biti dosadna.

Tačkice ranije nisu bile predmet interesovanja  muškaraca i muške mode. Međutim, ove sezone stvari su se znatno promijenile, pa su se one nametnule kao jedan od neizostavnih i ključnih trendova koji će obilježiti proljeće, a možda ostanu i duže. Tamo gdje su nekada stajali drugi geometrijski oblici, sada stoje tačkice u svim veličinama i bojama te su uspjele u vrlo kratkom vremenu naizgled običnim komadima odjeće podariti novi izgled. Ovaj trend su pokrenuli poznati modni brendovi "Burberry Prorsum", "Marni", "Moschino", ali i mnogi drugi koji su tačkice uvrstili barem na modne dodatke.

I popularni modni brand "Marks&Spencer" predstavio je mušku kolekciju za sezonu proljeće - ljeto 2014, koja je nastala u saradnji s "British Fashion Councilom", a rezultat je oživljavanje istorije dizajna i tekstila kroz savremenu modu. Kolekcijom tako vladaju srebrni i pastelni tonovi, koji su realizovani kroz odlično krojena odijela, jakne, veste te modne dodatke.

Takođe, trend koji je osvojio piste ženskih modnih revija odlučio je osvojiti mušku modu u proljećno-ljetnoj sezoni, a radi se o nude nijansi. Riječ je zapravo o svijetloj, pa gotovo i izblijedjeloj nijansi odjeće, a u originalu se pojavljuje kao blijeda krem boja i boja bijele kave. Ponekad je čak teško procijeniti radi li se samo o bijeloj boji ili o nude nijansi neke druge boje, pa se upravo u tome krije čar ove neobične nijanse, koja se prvi put u ovoliko velikoj mjeri uvukla u muške modne redove i u trenu osvojila simpatije. Modni dvojac Dolče&Gabana, slavni Aleksander Mekvin i Điorđo Armani, Lanvin, Pol Smit te kučac "Gucci" samo su neki koji su u svoje proljećne kolekcije uvrstili nude komade.

Ialijanska modna kuća "Prada" prvi put je angažovala slavnu Eni Lebovic da fotografiše njihovu kampanju, čija je ovosezonska zvijezda glumac Dejn Dehan. U kolekciju su klasično krojena odijela, košulje s cvjetnim uzorkom te polo majice kratkih rukava.

Dizajner Pol Smit predstavio je proljećno-ljetnu kolekciju u kojoj je vidljiv uticaj sedamdesetih godina prošlog vijeka, a prevladavaju i komadi odjeće skrojeni od svile. Krojevi su zanimljivi i prate posljednje trendove, a što se tiče boja prevladavaju drečavoroza, te zemljane i puderaste nijanse koje u kombinaciji s rozom čine savršen kontrast.

Treba da probate:

  • vrećaste pantalone
  • odijelo na prugice
  • nešto u pink boji
  • blokove boja
  • vojnički uzorak

Kožne torbe

U kolekciji modnih dodataka, koju je slavni Rikardo Tisci pripremio za modnu kuću "Givenchy", može se pronaći ponešto za svakog ko je ljubitelj ovog poznatog dizajna. Kolekcijom prevladavaju modeli kožnih torbi i ruksaka u raznim bojama i s prepoznatljivim printevima, a pojavljuje se i karirani uzorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije