Ljepota

Trendovi u frizurama koji će biti hit na proljeće

Trendovi u frizurama koji će biti hit na proljeće
Trendovi u frizurama koji će biti hit na proljeće

Frizerska kuća Dessange Paris predstavlja modne trendove kose za proljeće-ljeto 2016. godinu.

Koristeći knjigu modnih smjernica frizerska kuća Dessange dva puta godišnje kreira nove trendove i inspiše žene širom svijeta.

Već prvim pogledom na slike kolekcije pod nazivom ECLIPSE (pomračina) jasno je vidljiva inspiracija. Svijetlost i boja izlaze iz baršunaste crne pozadine kao simbol neodoljive ženstvenosti. Naglašene grafičke linije, modni dodaci i stajling inspirisan osamdesetima prošlog vijeka vrlo su čvrsto i odlučno ponovo našle svoje mjesto u svijetu mode.

Transparentnost boja i izbor materijala vruće su vijesti ove sezone. Vidljivo slojevito šišanje sa istanjenim vrhovima otvoriće lice. Obmanjujući jednostavnost teksture i stila, prateći pokret u kosi probudiće osjećaj slobode i sofisticiran izgled. Kovrdže su prirodno oblikovane i slobodnog su pada, postepeno šišanje je naglašeno pramenovima, a pokret u kosi koji je prepoznatljiv stil friziranja svih stilista Dessange dodatno je naglašen stilizovanjem kose prema naprijed. Boja kose ima glavnu riječ, njen intenzitet ili nenaglašenost uokviriće žensku ljepotu.

Do sada nezaobilazan Californian Balayage susreće Zenith Blond sa kontrastom dubine a bezvremenski ponytail rep zavezan na vrhu glave ovog proljeća dodatno će krasiti kreacije na modnim pistama.

(NN, fashion.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije