Ljepota

U borbi za krunu 26 ljepotica

U borbi za krunu 26 ljepotica
U borbi za krunu 26 ljepotica

Pripreme za Izbor mis BiH za mis svijeta zvanično su počele danas, kada je 26 djevojaka otišlo u Neum, gdje će uvježbavati koreografiju koju će prikazati u finalnoj večeri zakazanoj za 21. septembar.

"Nakon kraće pauze, a po završetku entitetskih takmičenja, nastavljaju se pripreme djevojaka za finalni izbor mis BiH za mis svijeta", naveo je Ramiz Šadić, u ime Direkcije Izbora mis BiH.

O najljepšoj djevojci BiH odlučuju i građani, koji na zvaničnom Facebook profilu "Mis BiH za mis svijeta" mogu pronaći redni broj djevojke, kao i broj telefona na koji mogu pozvati kako bi svoj glas dali djevojci za koju smatraju da treba da nosi pobjedničku lentu.

"Djevojka koja bude imala najveći broj telefonskih poziva plasiraće se u top 12 i dobiti pobjedničku lentu mis televotinga Bosne i Hercegovine 2014", dodao je Šadić.

Na ranije održanim entitetskim izborima lentu mis Republike Srpske ponijela je Isidora Borovčanin iz Pala, dok je mis Federacije BiH Belma Ibrahimović iz Srebrenika.

Po malo neobičnom pravilu, najljepše djevojke iz entiteta na državnom izboru mogu biti "poražene" od djevojaka koje se na entitetskom izboru nisu okitile nikakvom titulom.

Aktuelna mis BiH je Sanda Gutić iz Brčkog, koja će svoju krunu novoj mis predati 21. septembra.

Kao savjet svim djevojkama koje žele ući u svijet mode Gutićeva je svojevremeno poručila da vjeruju u sebe, da ne odustaju na prvoj prepreci, jer je put do uspjeha pun trnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije