Ljepota

U tri koraka do savršenih obrva

U tri koraka do savršenih obrva
Foto: Pexels/Ilustracija | U tri koraka do savršenih obrva

Kod većine ljudi s godinama, bez obzira na oblik obrva, pojave se praznine koje nam smetaju, a nikako da ih popunimo.

Uz ova tri koraka postići ćete idealan oblik vaših obrva.

Kao i koža i kosa, i vaše obrve zaslužuju njegu, naročito ako želite da optimizujete njihov oblik. Međutim, ne znamo svi kako da se brinemo o njima. Vrhunski stručnjak za obrve Džoi Hili donosi nekoliko najboljih insajderskih savjeta o uređivanju obrva.

1. Uvijek koristite pincetu

Savjetuje da je pinceta najbolja za oblikovanje obrva, a ne depilacija ili sređivanje obrva koncem.

"Pinceta je preciznija, njom se obrve mogu oblikovati dlaku po dlaku i stvorena je za stvarno detaljno oblikovanje obrva", rekao je.

"Kod depilacije postoji toplota, postoje hemikalije i može biti potencijalno štetna ako ste korisnik retinola ili ako ste se upravo potamneli", objašnjava on.

Ako imate imalo osjetljivu kožu, aktivno koristite jake hemijske pilinge ili proizvode s retinolom, tada bi generalno trebalo da izbjegavate depilaciju voskom, obrva ili bilo kojeg drugog dijela tijela.

Ako se ne osjećate sigurnima u oblikovanje obrva kod kuće, postoji mnoštvo stručnjaka i salona za obrve koji vam mogu pomoći da pronađete idealan oblik.

2. Potražite peptide u svom serumu za obrve

Kod većine ljudi, bez obzira na oblik obrva, s vremenom se pojavi nekoliko "ćelavih mjesta". Ako tražite dosljedan rast kako biste postigli svoj idealan oblik, upotreba seruma za rast obrva odličan je način da to postignete. Evo u čemu je stvar. Čak i ako imate simetrične obrve, serum je i dalje ključan za održavanje tog oblika tokom vremena.

"Kako starimo, naše obrve postaju neravnije i vizuelno slabije. Dakle, svi imaju koristi od seruma, a ne samo oni kojima je potrebno da pojačaju svoje mršave lukove iz 90-ih", objašnjava Džoi Hili.

On navodi da je prirodno uvijek najbolje rješenje, ali efektno. Neki proizvodi, poput ricinusovog ulja, odlični su za hidratizaciju obrva, ali ne pokazuju uvijek značajne rezultate u smislu rasta dlačica na obrvama. Druge opcije mogu da sadrže hormone ili moćne sastojke koji mogu imati neželjene nuspojave.

"Oni mogu da ubrzaju rast obrva, ali onda imaju nuspojave poput opadanja, tamne kože oko očiju i promjene boje šarenice", navodi Hili i dodaje da su njegov glavni sastojak peptidi.

"Serum za rast na bazi peptida je najbolji, jer je to sastojak koji je najsigurniji, najprirodniji i najdjelotvorniji", poručio je, a zato je stvorio serum koji ispunjava sve navedeno.

3. Miješajte, miješajte i još miješajte

Svako je pronašao neki svoj proizvod za obrve i voli ga. Neki preferiraju svijetlu olovku ili sjenku, dok se drugi odlučuju za olovke. Šta god odabrali, proizvode treba pomiješati kako bi obrve prirodno izgledale. Čak i nevještom oku, kaže Hili, jake linije i oštri rubovi izgledaju lažno.

Nakon što nanesete proizvod, bilo da se radi o olovci ili senci, potrebno je da ga razmažete četkicom. Zamislite to kao stavljanje korektora: njega ne biste samo stavili na kožu i ostavili ga, zar ne?

Nega obrva je novi trend. Ne zaboravite da se držite pincete, da koristite siguran i djelotvoran serum za rast i uvijek blendajte svoje proizvode za uređivanje obrva.

Ako želite početi da eksperimentišete s izgledom obrva, počnite pronalaženjem oblika koji vam najbolje odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije