Ljepota

Za sjajnu i glatku kosu, talog kafe može pomoći

Za sjajnu i glatku kosu, talog kafe može pomoći
Foto: Pexels/Ilustracija | Za sjajnu i glatku kosu, talog kafe može pomoći

Kafa je mnogima jedan od omiljenih napitaka, posebno ujutru.

Dobra, crna kafa ih razbudi u kratkom roku, ali osim što je unosimo u organizam, može imati benefite i u službi ljepote.

Nije neobično kada čujete da žene miješaju kafu sa raznim uljima i potom mažu butine kako bi se riješile celulita, ali kafu možete dodati čak i u regeneratore.

"Miješanje taloga od kafe sa balzamom može učiniti vašu kosu sjajnom i glatkom, a uz pomoć pilinga na teme glave možete smanjiti opadanje kose i poboljšati cirkulaciju krvi u glavi", kaže Rejven Hurtado, stilista u salonu u Čikagu, prenosi "Glam".

Kako da iskoristite talog od kafe u službi ljepote kose?

Pomiješajte kašiku taloga od kafe sa omiljenim balzamom i nanesite najnormalnije na kosu, onako kako inače to radite. Poslije toga isperite. Ovaj tretman možete raditi i do dva puta nedjeljno kako biste vidjeli rezultate, savjetuje Hurtado.

Ovaj tretman mogu raditi svi oni koji žele dodatni sjaj kose, dakle ne postoji određena grupa osoba. Važno je napomenuti da bi trebalo da ubacite u svoju rutinu i piling vlasišta za potpuni ugođaj. Međutim, napominjemo da ako imate svetliju boju kose, budete oprezni sa nanošenjem kafe jer je ona jaka i može da je potamni. Takođe, ukoliko planirate da radite piling sa talogom kafe, on može izazvati mrlje po kosu i koži glave. Budite sigurni da ste dobro isprali kosu kako ne biste u toku sna videli crne tačkice na jastučnici, prenosi Ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije