Ljubav i seks

Da li je svaka vagina lijepa?

Da li je svaka vagina lijepa?
Da li je svaka vagina lijepa?

Sve više žena je nezadovoljno izgledom svoje vagine. Da li je istina da ih može proljepšati estetski kirurg?

Njezina vagina je izgledala kao cvjetača

»Još dok sam bila mala, sestra je ismijavala moju vaginu. Rekla je da izgleda kao cvjetača. To je zatim ispričala i svojim prijateljima, koji su mi se podsmjehivali,« u engleskom dokumentarcu “The Perfect Vagina” počela je pripovjedati neka dvadesetjednogodišnja djevojka. Mlada žena, koja nije bila zadovoljna s izgledom svojeg međunožja. »Moje stidne usnice su prevelike i ružno strše van,« rekla je svojem liječniku, inače plastičnom kirurgu za vagine, koji mjesečno operira čak dvadeset žena s istim problemom. Dobro ste pročitali, plastična kirurgija za vagine je u Engleskoj postala trend. Sve žene, koje na taj ili drugi način nisu zadovoljne s izgledom svojih međunožja, počinju razmišljati o operaciji i o tome da se dolje malo proljepšaju. Čak tristo posto više ih je svake godine. I pažnja, želja za promjenom javlja se već kod djevojčica od 11 – 19 godina. Tada kad se vagina počinje mijenjati I kad se djevojka preobražava u ženu.

Muškarce odbijaju prevelike stidne usne

Liječnica Linda Cardosa je sigurna da je za to kriva I preslaba obrazovanost djevojaka. Također I činjenica da tokom odrastanja premalo razgovaraju s roditeljima I učiteljima. »Žene danas imaju mogućnost da proljepšaju I svoje međunožje, zato to I rade. Prije nekoliko godina bila je popularna takozvana brazilska depilacija, a sada su isto tako zanimljive operacije vagina. Svaka želi imati lijepu I takvu da se dopadne većini muškaraca. Svaka želi ponovo sličiti maloj djevojčici, gdje je sve lijepo uređeno I ničega nije previše” objašnjava Cardosa. I dodaje da su problem i neprimjerene opaske muškog spola. Obzirom da muškarci u više slučajeva nisu zadovoljni izgledom ženskog međunožja i daju to svojim partnericama jasno i glasno do znanja. Ali kao što je u dokumentarcu “The Perfect Vagina” rekao jedan od anketiranih muškaraca: »Obzirom da obožavam kunilingus, volim da su stidne usne lijepe I ne prevelike. Mesnate me odbijaju. Osjećam se kao da jedem ručak kojemu je sve zajedno razbacano po tanjuru.«

Na operaciju vagine već šesnaestgodišnje djevojke

Izgledom svojih vagina su dakle opsjednute već vrlo mlade djevojke koje kao na pokretnoj traci žele što bržu operaciju. »Ako neću imati lijepe, dečko se neće sa mnom htjeti seksati,« u dokumentarcu The Perfect Vagina ističe se jedna mlada djevojka, koja je zbog prevelikih stidnih usana skoro pala u depresiju. Međutim operacija nije problematična. Istina, traje vrlo kratko, liječnik suvišnu kožu odreže za minute, a žena koja se podvrgne operaciji nekoliko dana krvari, a konce može odstraniti već kroz nekoliko tjedana. I pažnja, operacija se odvija pri punoj svijesti I samo uz lokalnu anesteziju, što znači da su osjećaji prilično neugodni. »Sa svojim izgledom sam potpuno zadovoljna. Imam lijepe grudi, krasne noge, super kosu I idealnu stražnjicu, ali što, kada imam ružnu vaginu,« zaključila je ranije spomenuta djevojka već se psihički pripremajući za plastičnu operaciju svojeg međunožja. I da ne bi bilo zabune: Operacija ove vrste je sve više I kod hrvatskih plastičnih kirurga.

Više od pedeset vagina na jednom zidu

Kako su, kao što smo već spomenuli, plastične operacije vagina u Engleskoj pravi trend, počela su se kao gljive nakon kiše otvarati I savjetovališta za dizanje samosvjesti. Razni ženski klubovi, u kojima terapeutkinje svojim klijenticama dižu osjećaj vlastite vrijednosti I uvjeravaju ih da su njihove vagine vrlo lijepe I da im je operacija potpuno nepotrebna. Dizanju samosvijesti je bez dvojbe doprinjeo I kipar Jamie McCarthy, koji je osmislio poseban projekt i sakupio više od pedeset žena, koje su mu srdačno ustupile svoje vagine da bi iz njihovih otisaka mogao napraviti sasvim prava, vrlo raznolika I ogromna umjetnička djela. Pravi pravcati zid od vagina, koji je dokazao da su sve potpuno različite I da je svaka lijepa na svoj način. Da ružnih vagina nema I da je svaka vagina zaštitni znak svake žene. Nekako slično razmišlja I starija generacija, kojoj nije jasno u čemu je problem: »Dok smo bile mlade, nismo imale pojma, da li je naša vagina lijepa ili ružna, jer nismo imale mogućnost uspoređivati se s nijednom slikom ili filmom. Danas je očito drugačije, jer je pornografija previše dostopna svima.«

Epilog vagine

Moderne žene su dakle snažno opterećene svojim vaginama. Da li zbog muškaraca ili zbog bockajućih komentara prijateljica, možda upravo zbog želje za promjenom svoje ljepote. Isto je kod muškaraca, koji se na sličan način opterećuju svojim penisom. Jedna stvar je ekstremna deformacija, a druga stvar je nepotrebno opterećivanje zbog nečega što nam je dala majka priroda I zbog čega se žene razlikuju među sobom. Svaka vagina je lijepa, ako ju tako prihvatimo. I točno tako bi ju trebala I prihvatiti svaka žena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije