Ljubav i seks

Ljubavni kulinarski horoskop

Ljubavni kulinarski horoskop
Ljubavni kulinarski horoskop

Zajedničko uživanje sa voljenom osobom u hrani može biti veoma romantično, ali prije gozbe uvijek se postavi pitanje: šta pripremiti, kojom ga (je) hranom oduševiti? Neka vas u tome zabavi i vodi astrologija:

OVAN: Ovom znaku sa puno energije nemojte ponuditi mrvice. Voli jaku i začinjenu hranu. Za otvaranje apetita biće odličan losos sa hrenom. Razveseliće ga i odrezak, šnicle ili domaće punjene paprike. Nisu ni protivnici roštilja. Za desert poslužite sir jačeg ukusa.

BIK: Može biti jednostavna domaća hrana ili kulinarska kreacija - sviđa mu se baš sve. Pažljivi budite s egzotičnim začinima. Mnogo Bikova, recimo, ne voli đumbir, a vole gusta jela. Naš prijedlog: krem supa od paradajza i škampi u umaku od pavlake za glavno jelo.

BLIZANAC: Ovaj znak na trpezi voli sve što je egzotično. U rižu dodajte malo šafrana ili badema i grožđica. Pripremite li pile s ananasom, rastopiće se. Vole i finu tjesteninu, a za predjelo poslužite salatu s prelivom od narandže.

RAK: Ovaj senzibilni znak voli lagana i fina jela. Mladu rolovanu teletinu s kaduljom više voli od komada pečenja. Već unaprijed će se veseliti salati s gljivama. Na kraju ga usrećite i finim desertom na bazi jogurta. Veoma je važno da je hrana lijepo ukrašena.

LAV: Znak je koji voli luksuz. To najviše vrijedi za desert: sladoled s pečenim bananama, čokoladna pjenica, poslastice s pavlakom. Predivno glavno jelo: povrće i losos. I još kozji sir u salati ili pašteta od peradi.

DJEVICA: Ovaj znak izbjegava jake začine. S laganom ribljom supom i povrćem te mekim mesom peradi zadovoljićete njegovu potrebu za uravnoteženom prehranom. Za desert mu ponudite voće.

VAGA: Venera je Vagu obezbijedila osjećajima i maštom. A puna mašte je i za stolom. Kap šampanjca za aperitiv, a zatim više kapi - to mu se sviđa. Malo maslina, azijska salata sa sojinim klicama. Za glavno jelo pačja prsa ili janjetina. Ako im spremate doručak, neka bude obilan sendvič.

ŠKORPIJA: Poslužite mu ekstravagantna jela, ali ne u malim porcijama. Većinu Škorpija ćete usrećiti sirovim mesom ili ribom (carpaccio, sushi, biftek). Za glavno jelo slobodno poslužite divljač.

STRIJELCI: Slobodno ga pustite da vam pomogne kod spravljanja jela. Privlači ga kad gleda kako se peče neko jelo. Voli sve umake od pavlake s aromatičnim notama.

JARAC: Ovaj znak voli konkretnu hranu. Snažan je i direktan, dakle nikakvih maštovitih zalogajčića i predjela, samo konkretno jelo. Budući da voli dimljenu hranu, probajte sa supom od krompira s kockicama slanine za predjelo. Glavno jelo: odrezak sa pečenim krompirom.

VODOLIJA: Osim što prefinjeno osvaja, Vodolija voli i da se zavodi - egzotičnim začinima i sa mnogo malih i raznovrsnih obroka. Pustite mašti na volju. Od supe od tikvica sa karijem preko salate sa lećom i škampima pa sve do raznih pasta.

RIBE: Senzualno, nježno, slojevito. Tako vole Ribe, a takva im mora biti i hrana. Veoma cijene kvalitet i svježinu: šarena salata, povrtna čorba. Njihovu strast probudiće, na primjer, riba jer prije svega vole mediteransku hranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije