Ljubav i seks

Ne zanosite se, muškarci znaju kada ste odglumile orgazam

Ne zanosite se, muškarci znaju kada ste odglumile orgazam
Ne zanosite se, muškarci znaju kada ste odglumile orgazam

Oduvijek se vjerovalo da žene, kad god hoće, mogu da odglume orgazam poput Meg Rajan u filmu "Kad je Hari sreo Sali" i da im to prođe neprimjećeno.

Međutim, novo istraživanje pokazuje da partnera ipak nema šanse da tako lako prevarite, piše Klix.ba.

Seksualni partner, nebitno o kojem polu se radi, može osjetiti nivo sreće njihovog partnera, pa čak iako u vezi nema dovoljno komunikacije, tvrde kanadski istraživači. Otkrili su kako muškarci i žene jednako perceptivni kada je u pitanju nivo seksualnog zadovoljstva partnera.

Studija je otkrila da, bez obzira na komunikaciju u vezi, oba seksualna partnera mogu reći da li je druga osoba srećna u vezi seksualnog života ili ne.

Studija je analizirala parove u njihovom nivou posvećenosti, zadovoljstvom u vezi, seksualnim zadovoljstvom, seksualnom komunikacijom i mjerila je njihove sposobnosti emotivnog prepoznavanja.

Kako par razvija seksualnu rutinu, razvija se i sposobnost tačne procjene seksualnog zadovoljstva jedno drugog, što pomaže partnerima da razviju zdrav i srećan odnos.

Istraživači se nadaju da će ova otkrića pomoći reduciranju čestih stereotipa da žene i muškarci imaju poteškoće u komuniciranju i razumijevanju jedno drugoga.

Studija je objavljena u žurnalu "Archives of Sexual Behaviour".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije