Ljubav i seks

Ovo su vježbe za brže postizanje orgazma

Ovo su vježbe za brže postizanje orgazma
Ovo su vježbe za brže postizanje orgazma

Znate kako seks nekad djeluje kao trening? Tako isto možete pomješati trening i seks!

U istraživanju u kome je učestvovalo 530 žena rekle su kako je uz određene vježbe veoma lako moguće doći do orgazma. Čak 46 odsto žena izjasnilo se po pitanju seksualne uzbuđensoti tokom pojedinih vježbi, a 23 odsto je doživejlo orgazam, prenosi ATV.

Međutim, stručnjaci nisu najsigurniji kako tačno trening dovodi do seksualnog zadovoljstva.

Prva teorija je da je u pitanju ne tako standardna (klitoralna, vaginalna i tačka G) stimulacija mišića, koja se aktivira u intimnim dijelovima tokom treninga i dovodi ih do velikog užitka bez ručne stimulacije ili fantazija. Druga teorija je to da trening i orgazam isto utiču na tijelo (ubrzani rad srca, krvni pritisak, toplota tijela).

„Moguće je da se čula zbune, i da jendostavno pomješate trening i orgazam, i da vam je osećaj potpuno isti“, kaže doktor i autor knjige „Nauka orgazma“, Beri R. Komisaruk.

I zato, predstavljamo vam 5 vježbi, koje su inače preporučene od žena koje su učestvovale u pomenutom istraživanju, koje vas mogu dovesti od orgazma. Probajte!

Trbušnjaci

Pritisak se vrši na mišiće stomaka, karlicu koja je od velikog značaja za kvalitet i učestalost ženskog orgazma, leđa, cimate se tamo i ovamo, kako u teretani – tako i u spavaćoj sobi, dakle uz ovu vežbu na tankom ste ledu da zbunite tijelo i ne znate šta se to upravo desilo, ali da vam je lijepo. Lezite na leđa s nogama na podu i karlicom podignutom gore. Ruke stavite iznad glave ili ih položite preko grudi, stegnite mišiće i pokušajte samo trbušnim mišićima da podignete glavu, ramena i gornji dio leđa sa poda. Kada se potpuno uspravite, napravite malu pauzu, a zatim se lagano spuštajte nazad ka podu bez dodirivanja poda glavom. Ponovite vježbu, neka traje makar 45 do 60 sekundi do kraja seta.

Kapetanova stolica

Ovo vam možda zvuči kao neka čudastvena stvar iz „50 nijansi sive“ ali ne, to je regularna sprava u bilo kojoj teretani (uspravna sprava sa postavljenim rukohvatima i potporom za leđa, i kad vježbate noge su vam potpuno slobodne). Podignite se na spravu, leđima se oslonite, nalaktite se na postavljeni dio, i uhvatite rukama za držače. Skupite butine, i donjim mišićima pokrećite noge kao za čučanj, na sredinu, pa ih opustite skroz ispravljene. Ponovite 10 do 15 puta, i oko tri seta, i ako ne odmah orgazam, svakako ćete raditi na bicepsima, leđima, i tonusu butina.

Penjanje

Koristeći najviše mišiće dna karlice popnite se uz šipku, konopac, drvo, bilo šta takvih karakteristika. Tako radite na rukama, leđima, nogama, ali je i velika verovatnoća da ćete se seksualno uzbuditi, jer kao što smo već pomenuli, karlica je ta koja pokreće sve.

Dizanje tegova

Stanite pravo, noge postavite malo šire od ramena, i uzmite neke laganije tegove koji pospješuju samo tonus mišića, nije ovde cilj nikakvo bildovanje. Savijte se u struku, ispravite ruke, i naizmenično podižite tegiće. Zajedno s tegićima podižite i spuštajte kukove i radite na snazi gornjeg dijela tjela, i tako ste spuštajte i vraćajte u stajaći stav. Tempirajte da dizanje tegova takođe traje između 45 i 60 sekundi, i tri serije, velika je verovatnoća da ćete pokrenuti i niže mišiće i doživeti orgazam.

Vožnja biciklom

Nije bitno da li vozite biciklu napolju, ili je u pitanj bicikl za vežbanje, zanesite kukove unapred dok je vozite. Zbog toga su sedište i klitoris u dužem i intenzivnijem kontaktu, i čitav trening potaje mnogo zabavniji nego što inače jeste. Pedalajte tako između 20 i 40 minuta, i sami ocijenite kakav vam intenzitet odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije