Ljubav i seks

Znate li na koliko načina žena može da doživi orgazam?

Znate li na koliko načina žena može da doživi orgazam?
Znate li na koliko načina žena može da doživi orgazam?

Kada je seks u pitanju, Trejsi Koks svakako spada među vodeće stručnjake.

Ona tvrdi da žena može da doživi nekoliko različitih vrsta orgazma, piše Telegraf.

Evo kako ih je razvrstala:

KLITORALNI ORGAZAM

Najčešći tip orgazma nastaje stimulacijom klitorisa i područja oko klitorisa. Mnogi seksolozi vode raspravu da li je zapravo svaki ženski orgazam povezan na neki način s klitorisom. To opravdavaju time da čak i ako doživite orgazam putem penetracije to je zato što korijen klitorisa doseže duboko i može biti stimulisan i tokom seksa. Vode se rasprave i koliko veličina i pozicija klitorisa utiče na postizanje orgazma. Ako štrči i smješten je niže, žena će lakše postići orgazam.

ORGAZAM G-TAČKE

G tačka je tema brojnih rasprava kada je ženska seksualnost u pitanju. Da li postoji ili ne postoji, gdje se tačno nalazi, kako je stimulisati… Teme su brojne. G tačka se nalazi u unutrašnjosti par centimetara od ulaza u vaginu, a smještena je na prednjoj strani. Stručnjaci savjetuju da tokom misionarske poze ispod guze stavite 1-2 jastuka – bićete oduševljeni rezultatom.

OPIJAJUĆI ORGAZAM

On je kombinacija klitoralnog orgazma i onog postignutog stimulacijom G tačke. Najlakše ćete ga postići ako kombinujete poze koje najbolje stimulišu vašu G tačku, a ujedno ćete vi ili partner stimulisati klitoris.

AKTIVNI ORGAZAM

Nekoliko trenutaka prije vrhunca, počnite da stiskate mišiće koje koristite tokom takozvanih Kegel vježbi.

VIŠESTRUKI ORGAZAM

Trik postizanja višestrukog orgazma je u stimulaciji različitih zona različitim tempom i jačinom, a ne fokusiranje na samo jednoj zoni. Nakon što ste doživjeli orgazam, neka vaš partner prestane sa stimulacijom klitorisa i neka se prebaci na neku drugu erogenu zonu koju volite.

ORGAZAM U SEKVENCAMA

Mnogi vjeruju da je upravo ovdje riječ o višestrukim orgazmima. Razlika je što višestruki orgazam traje mnogo duže i intenzivniji je. Kada je orgazam u sekvencama u pitanju, reč je o više orgazama tokom jedne seanse seksa. Ovde takođe vrijedi isto pravilo – raznolikost i stimulacija različitih erogenih zona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije