Kuća i vrt

Banjalučanka izrađuje svečane dekoracije: Mladenci nazdravljaju iz unikatnih časa

Banjalučanka izrađuje svečane dekoracije: Mladenci nazdravljaju iz unikatnih časa
Banjalučanka izrađuje svečane dekoracije: Mladenci nazdravljaju iz unikatnih časa

Tridesettrogodišnja Nikolina Grbić-Pavlović iz Banjaluke, doktor pravnih nauka, bavi se izradom svečanih dekoracija, prvenstveno dekorisanjem staklenih čaša, a nije joj strana ni izrada drugih kreativnih stvarčica.

"Ideju o ukrašavanju časa za vjenčanja sam dobila prateći različite sajtove koji govore o vjenčanjima i svim detaljima bitnim za taj dan. Najprije sam ih poklanjala, a onda po nagovoru najbližih napravila i stranicu", kaže Nikolina.

Prema njenim riječima, to su prvenstveno bile jednostavnije tehnike ukrašavanja, koje se uglavnom rade različitim materijalima, bojama, perlicama, biserima, trakicama i drugim, a nakon nekog vremena počela je da ih oslikava.

"Najnovija tehnika koju sam već polako počela da radim je rad polimernom glinom, od koje ručno izrađujem različite ukrase, a kasnije ih uklapam u oslikane reljefe na staklu", kaže Nikolina i dodaje da kao takve ostaju kao trajna uspomene.

Iako zaposlena i majka jednog dječka, u ovom hobiju pronašla je priliku da pokaže svu svoju kreativnost, a da pritom razveseli nekoga.

"Svaki par čaša koji radim je unikatan. Ponekad naručilac ima ideju kako bi volio da čaše izgledaju, no najčešće sama osmišljavam njihov izgled. Čim na čašu stavim prvi ukras, ideje o konačnom izgledu same naviru", kaže Nikolina.

Dodaje da mladenci uglavnom nisu prezahtjevni i da često prepuste njoj da ih iznenadi.

"Svakako da uvijek nastojim da čaše uklopim u boje dekoracije svadbenog salona, torte. Često pravim i čaše za kumove", dodaje ova Banjalučanka.

Osim dekoracija čaša, radi i dječji program za rođendane, tanjiriće za svadbeno parče torte, viljuške za tortu, ćokanjiće, setove za različite slave i druge vjerske praznike, kao i izradom kutija za nakit.

"Zbilja uživam i svaka narudžba je drugačija i može da bude jedinstvena za sebe", iskrena je Nikolina.

Ističe da nema problema za nabavku materijala, jer postoji mnogo prodavnica.

Za nešto više od godinu dana mnogi su mladenci na svom vjenčanju nazdravili uz Nikolinine čaše, a njeni radovi mogu se pogledati na Facebook stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije