Kuća i vrt

Bijela kraljica enterijera (FOTO)

Bijela kraljica enterijera (FOTO)
Bijela kraljica enterijera (FOTO)

Kao simbol elegancije, čistoće i jednostavnosti, bijela boja je godinama unazad najbolji saveznik u uređenju doma.

Ona jednostavno dominira u opremanju enterijera pa su bijeli namještaj, kuhinja, rasvjeta, prostirke, apsolutni hit pri opremanju domova, jer je bijela jedna od rijetkih boja za koju se može reći da je uvijek u trendu.

Kako ističu dizajneri enterijera, bez obzira na vizuelnu neutralnost, bijela uvijek u prostoru ostavlja utisak elegancije, luksuza i praktičnog minimalizma.

Zbog toga mnogi bez konsultacije sa stručnjakom biraju upravo bijelu boju jer s njom nikada ne mogu pogriješiti, a dom izgleda dotjerano i efektno, jer daje utisak besprijekorne čistoće i prozračnosti.

Pored toga, ona je odličan izbor za kombinaciju sa drugim bojama, jer na taj način one međusobno ističu jedna drugu i vrlo lako uvođenjem detalja u drugim bojama možete postići efektne promjene.

SPAJA NESPOJIVO: Ako dom ima prostoriju koja stilski ne pripada ostatku enterijera, bijela boja zidova i poda vizuelno spaja prostorije i vraća harmoniju. U tom slučaju čak i kada se napravi razmještaj, sve će izgledati bolje povezano.

POIGRAJTE SE MATERIJALIMA: Postoje i mišljenja da bijela boja u savremeno uređenim enterijerima izgleda hladno i sterilno. Međutim, uz pomoć raznih materijala može se postići odličan efekat. Promjene se mogu uvesti kombinacijom detalja od kože, drveta, stakla i svega drugog što mašta može osmisliti.

MAŠTOVITE KOMBINACIJE: Ne postoje dvije boje koje se tako dobro mogu kombinovati kao bijela sa bilo kojom drugom bojom.

Mnoge boje ne "podnose" druge, pa se može desiti da nijansa jedne boje koju želite na zidu nikako ne odgovara namještaju, ali sa bijelom takvih problema nema, jer se idealno slaže sa svim nijansama, ali i uzorcima.

DRVO KAO "UBLAŽAVANJE" BIJELE: Ako se desi da se i sa bijelom bojom pretjera, može se ublažiti kombinujući je s prirodnom bojom drveta. Ova kombinacija je nepogrešiv odabir i koliko god puta viđen, ovakav dom uvijek izgleda primamljivo, udobno i toplo.

PRIKRIVA GREŠKE: Bijela dozvoljava kreativnost, a njom se i starim stvarima vrlo lako može vratiti sjaj, a stari namještaj može izgledati moderno.

Stara polica, cijev, komad starog drvenog namještaja ili komoda obojena u bijelo zasijaće poput nove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije