Kuća i vrt

Hibridi ruže čajevke (FOTO)

Hibridi ruže čajevke (FOTO)
Hibridi ruže čajevke (FOTO)

Ruže čajevke su pogodne za sadnju u baštama i parkovima, na većim zelenim površinama, kao i za rezanje cvieta. Najopojnije mirišu sorte crvenih i lila nijansi, dok su bijele i žute uglavnom blagog mirisa.

Pogodne su za sadnju u baštama i parkovima, na većim zelenim površinama, kao i za rezanje cvijeta. Od mnoštva sorti predstavljamo vam najpopularnije, koje možete nabaviti i kod nas.

*Hibrid "Crna Madona" (Schwarze Madonna) je tamnocrvena ruža sa somotskim laticama i gotovo crnim pupoljkom. Robusna je i otporna na bolesti. Cvjeta dugo i u kontinuitetu. Visoka je od 60 do 90 cm, a široka 90 do 120 cm.

*Ruža "Marko Polo" je sjajno žute boje, koja ne blijedi. Cvijet miriše na citrus, listovi su sjajni, tamnozelene boje. Cvjeta od kasnog proljeća do rane jeseni. Visoka je od 60 do 120 cm, širok od 60 do 90 cm. Traži mnogo sunca i slabokiselo, dobro drenirano zemljište.

*Sorta "Kronenberg" ima krupne cvjetove jakog, slatkastog mirisa. Latice su sa gornje strane crvene, a sa donje krem boje. Visoka je od 80 do 120 cm, cvjeta cijele sezone, otporna je na bolesti. Veoma je tražena zbog neobične boje i opojnog mirisa.

*Vrsta "Kupferkenigin" (Kupferkonigin) je kraljica bakarnožutih ruža. Cvjetovi su krupni, sa dosta latica (prečnika 11 cm). Tamnozeleni listovi im pojačavaju kontrast. Raste uspravno, do visine 70-90 cm. Otporna je na bolesti i štetočine.

*Čajno hibridna ruža Mondijal (Mondiale) ima krupne narandžaste cvjetove duplih latica. Visoka je 70 do 90 cm. Rezani cvijet u vazi može da potraje do 10,12 dana. Otporna je na bolesti, ali slabo miriše.

 

(NN/novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije