Kuća i vrt

Najljepše ukrase napravite sami

Najljepše ukrase napravite sami
Foto: N.N. | Najljepše ukrase napravite sami

Novogodišnji praznici se približavaju i ukrašavanje kuće će uskoro doći na red, zato na vrijeme krenite sa nabavkom ukrasa.

Ako biste voljeli da ove godine jelki date lični pečat, predlažemo vam da se odlično zabavite sa svojim mališanima i ukrase za jelku napravite sami. Predstavljamo vam super ideje za ručno pravljene ukrase za jelku, koji mogu poslužiti kao inspiracija u osmišljavanju mnogo ljepših, sjajnijih i originalnijih ukrasa. Poigrajte se i pustite mašti na volju.

Ukoliko želite da svoju jelku ukrasite predivnim snježnim cvjetovima, latite se makaza, končića, kartona i malo plave boje.

Ideja vam neće nedostajati ako pomislite na snijeg i pahulje, i tu nema mjesta greškama. Svaki ukras će zasijati i biti lijep na svoj način ma koliko se možda ne činio savršenim.

Ukoliko više volite šarenilo na jelci, možete napraviti ukrase u svim bojama. Nema razloga da kugle, pahulje i jelkice budu samo u bojama u kojima ih najčešće viđamo. Sve je dozvoljeno.

Za one koji žele elegantnu jelku i ručno pravljene ukrase imamo idealno rješenje. Nabavite nekoliko najobičnijih bijelih kugli (ili ih napravite od stiropora), zlatni ili srebrni papir i malo ljepila. Isijecajte kružiće od papira i lijepite ih na kugle, gušće, da prekriju cijelu kuglu, ili rjeđe, na vama je da odaberete.

Isto tako, na jednobojnim kuglama uvijek možete ostaviti otiske ruku vaših mališana, što ih čini posebno vrijednim, jer kako djeca rastu ti će mali otisci biti simpatičniji i draži. Ako vam se ovo ne čini dovoljno zanimljivim, pogledajte fotografije i sigurno ćete naći nešto što bi moglo uljepšati vaše novogodišnje drvce ili neku od prostorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije