Kuća i vrt

Trikovi koji će vam pomoći da kuću držite u savršenom redu

Trikovi koji će vam pomoći da kuću držite u savršenom redu
Trikovi koji će vam pomoći da kuću držite u savršenom redu

Ako imate mali stan, ili ste konstanto u stisci s vremenom i ne možete baš uvijek da sklanjate stvari koje vi ili vaši ukućani ostavljaju za sobom, ovi trikovi će vam pomoći da organizujete i vrijeme i dom, a da pritom uštedite i nešto novca.

1. Koristeći platneni držač za cipele, sva sredstva za čišćenje možete da okačite na unutrašnju stranu vrata plakara i tako uštedite na prostoru.

 

2. Nevjerovatno jednostavno : Zalijepite spajalicu za jedan kraj selotejpa i nikad više nećete morati da se petljate tražeći njegov početak.

 

3. Za spremanje lopti možete da koristite elastične konopce sa kukicama.

 

4. Prazan karton od jaja može vam poslužiti za spremanje sitnih stvari u ladicama.

 

5. Stvari koje vrlo rijetko koristite možete da spremite na policu iznad vrata. Ovo je vrlo praktično za male stanove.

 

6. Magnetne kutije za začine lako se mogu zakačiti na frižider. To će vam uštedjeti mnogo prostora u kuhinjskim ormarićima.

 

7. Ako majice slažete u ladice, mnogo je praktičnije da ih slažete vertikalno. Na taj način će ih mnogo više stati u ladicu, a i lakše ćete pronaći baš onu koju tražite.

 

8. Od starih metalnih kutija za čaj i magneta, možete da napravite veoma efikasna spremišta za olovke ili razne sitnice.

 

9. Plastične korpice mogu da uvedu red i u frižider i da u njemu naprave više mjesta.

 

10. Super jednostavno: označite kablove.! Štedi vrijeme i živce.

11. Da biste organizovali vaš radni sto možete da koristite jednostavne štipaljke za papir.

 

12. Ovaj jednostavni sistem za skladištenje namijenjen je za kuhinje, ali može jednako dobro da posluži i za organizovanje u umjetničkim ateljeima, radionicama ili ustvari bilo gdje.

 

13. Ovi drveni nosači mogu vam pomoći da na plafon objesite kutije u koje možete da odložite stvari koje rijetko koristite.

 

14. Drvena tabla sa klinovima može da vam koristi za odlaganje različite sportske opreme.

 

15.  Merdevine koje vise sa plafona definitivno izgledaju čudno, ali vam odlično mogu da posluže kao vješalica za odjeću.

 

16. Korištenjem magnetne ploče, sve svoje modne aksesoare, kao i šminku možete da držite u savršenom redu.

 

17. Korpice obješene o metalne nosače u kupatilu mogu da vam uštede puno prostora, a da pri tom sve stvari budu na svom mjestu.

 

18. Od stezaljki za cijevi možete u kupatilu da napravite zgodne nosače za tegle u koje možete da stavite sve od štapića za uši do tufera.

 

19. Pegla za kosu i fen vam uvijek mogu biti na dohvat ruke zahvaljujući PVC cijevima koje ćete pričvrsiti za unutrašnju stanu kupatilskog ormarića.

 

20. Ako navlaku za jorgan uredno odložite u odgovarajuću jastučnicu, uštedjećete sebi vrijeme koje biste inače potrošili tražeći pravu kombinaciju.

 

21. Uz pomoć žičane korpe možete iskoristi sav slobodan prostor unutar kuhinjskih ormarića.

 

22. Kuhinjske noževe možete da držite u savršenom redu uz pomoć magnetne trake na zidu.

 

23. Na šipku pričvršćenu ispod sudopera možete lako da objesite sprejeve za čišćenje, a slobodan prostor iskoristite za slaganje nečeg drugog.

 

24. Evo kako da znate koji vam komadi garderobe više neće trebati: svu garderobu okačite u ormar, ali tako da su vješalice okrenute prema naprijed. Kada komad garderobe koji ste nosili vraćate u ormar, vješalicu okrenite prema nazad. Ako nakon godinu dana još uvijek imate komada koji stoje u početnom položaju, slobodno ga se riješite, jer vam sigurno više nikad neće zatrebati.

 

25. Kutija za pahuljice sa može izvrsno da posluži kao kanta za otpatke u automobilu.

 

26. Pincete, noktorezi, makazice i slične sitnice mogu da se pričvrste malim magnetima za unutrašnju stranu kupatilskog ormarića.

 

27. Uvijek ćete moći da pronađete pravi poklopac ako za unutrašnu stranu kuhinjskog ormarića pričvrstite nosač za novine i poklopce poredate za njega.

 

28. Stara drvena grilja za prozore može da posluži kao odličan dekorativni držač za časopise.

 

29. Ako mašinu za pranje veša i sušilicu stavite na ovakvu policu, ostaće vam dosta mjesta ispod gdje možete da smjestite korpe za veš.

 

30. Nema potrebe da više ikada uzaludno tražite gumice za kosu. Samo ih stavite na boce, pa će tako uvijek biti pri ruci. Isto važi i za narukvice.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije