Kuća i vrt

U Lava luksuzan dom, a kod Vaga kao galerija

U Lava luksuzan dom, a kod Vaga kao galerija
U Lava luksuzan dom, a kod Vaga kao galerija

Životni prostor je prostor iz kojeg crpimo energiju. Volite li dom prepun sitnih uspomena koji više nalikuje muzeju ili minimalističku jednostavnost i stroge linije? Kako bilo, uređenje kuće ili stana u skladu s vašim sunčevim znakom može vaš dom učiniti još ugodnijim. Astrolozi tvrde da "zvijezde" mogu pomoći u tome da interijerom izrazite vlastitu osobnost.

Uz nekoliko astroloških smjernica učinite ga prijatnijim, a usput se zabavite prepoznavajući vlasnike prema njihovim prostorima stanovanja.

OVAN: Oni su stalno u pokretu pa za mjesto stanovanja katkad odaberu blizinu stadiona ili parkinga - potpuno nesvjesno. Prostor znaju preurediti i u umjetnički atelje. Bitno im je da osjete slobodu i u svom skloništu. Nemaju strpljenja zamarati se sa mnogo detalja. Preporučuje im se da prilikom uređenja koriste svijetle boje.

BIK: Oni vole imati uređen i siguran dom. Kad kupuju namještaj, najčešće se odluče za prirodno drvo. Kauč im je najvažniji dio namještaja u kući. Kvalitet je na prvom mjestu, a za Bikove su idealne zemljane boje.

BLIZANCI: Njih je teško naći kod kuće i zato vole stanovati u dobro saobraćajno povezanim i živim naseljima. Najbolje se osjećaju u prostoru s niskim namještajem i raznovrsnim kreativnim detaljima i ukrasima. Blizancima je komunikacija na prvome mjestu pa im je potreban moderan i multifunkcionalan namještaj.

RAK: Dom opremljen brojnim sitnim predmetima i antikvitetima odaje vlasnika Raka. Najvažnije im je da je u stanu prijatno i da vlada harmonija. Rakovi vole i porodične fotografije na policama. Više vole porodične sitnice nego moderni namještaj.

LAV: Ovaj znak se najbolje osjeća u raskošnom, kraljevsko opremljenom stanu u kojem ne nedostaje dekorativnih predmeta, kristala i umjetnina. Za opremanje doma nije im problem potrošiti puno novca. Često će postojeću kolekciju obogatiti nekim novim, atraktivnim komadićem namještaja.

DJEVICA: Osnovno pravilo Djevica pri opremanju životnog prostora je jednostavno, ali nešto posebno. Njihovi su stanovi uređeni i ugodni jer im je praktičnost i funkcionalnost namještaja važnija od same estetike. Pri tom Djevica gleda i na cijenu. Djevice su najpoznatije po osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u kući.

VAGA: One su velike estete i u domu vole profinjene i kvalitetne materijale. Nije im problem uljepšati svaki kutak doma, sve mora biti stilski usklađeno i udobno. Važan ukras je cvijeće koje Vaga obožava. Njihov prostor je nalik umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali, a vole svijetle boje i staklene površine.

ŠKORPIJA: Jednostavni geometrijski oblici s maštovitim dekorativnim elementima značajni su za prostor Škorpije. U stanu vole urediti kutak u koji vole pobjeći. Najradije stanuju u neposrednoj blizini finansijskih ustanova. Često se vežu za stvari i pomalo pate od "hrčkovog sindroma" sakupljajući ih.

STRIJELAC: Dobro iskorišten prostor i prestižan dio grada Strijelčeva su dva glavna zahtjeva. Funkcionalnost i usklađenost boja manje su bitni, vole i korišteni namještaj i poneku dragocjenu starinu koja zrači posebnom energijom. Znaju da se pretrpaju namještajem u kući.

JARAC: Ambiciozni Jarci žele u kući sve stvari isplanirati i o svemu dobro promisliti. Bez dizajnera interijera to nije moguće. Vole stil u kojem se spajaju moderan dizajn i funkcionalnost. Za njih je tradicija ključna stvar u životu.

VODOLIJA: Stan ovog znaka je uvijek moderan, s maštovitim dizajnerskim rješenjima. Sviđa im se minimalistički stil ravnih linija i glatkih površina koji izražava njihovu inovativnost i individualnost. Oni mogu kombinovati print s raznim uzorcima, tačkice s prugama, kao i sve ono što stvara neobičan stil.

RIBE: Neubičajen stan s mekim namještajem i toplim tepisima pravi je dom za sanjare Ribe. Obožavaju kamine jer stvaraju ugođaj toplog doma, a posebnu važnost imaju i zavjese i jastuci u pastelnim bojama. Ribe ne mogu bez polica za knjige. Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući - kupatilo. Zato taj dio treba izgledati što ugodnije za boravak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije