Kuće i vrt

Viseće police štede prostor

Viseće police štede prostor
Foto: N.N. | Viseće police štede prostor
N.N.

U sklopu dekorativnih ideja, zidnog dekora i "uradi sam" projekata koji domu pružaju prostraniju vibraciju našle su se viseće police i namještaj koji za svoju podršku koristi zidove.

Posjedovanje visećih polica definitivno staje u ovu sliku, jer one mogu zamijeniti vaše daleko zahtjevnije sisteme svježim dizajnom, koji uopšte ne zahtijeva ni kvadrat podne površine. Stvari samo postaju bolje kada se ovakvi elementi namještaja kreiraju u nekom "uradi sam" projektu kod kuće, što takođe može uštedjeti i nešto novca.

Moderne viseće "uradi sam" police

"Uradi sam" viseće police često se zasnivaju na kanapima ili nosačima za potporu. One mogu biti korištene na različitim zidnim površinama i savršeno se slažu s visećim biljkama, ističući se pokraj stolova u malim prostorijama. Raznovrsne, elegantne i trenutno u punom jeku, viseće police predstavljaju pravi trend.

Kada se radi o "uradi sam" visećim policama, sve što je potrebno jeste nabaviti nekoliko komada drveta i konopca. Većina ovih elegantnih jedinica veoma su jednostavne za kreiranje, a put do lokalne radnje može vam obezbijediti sve što je potrebno za ovakav projekat. Viseće police s kanapima predstavljaju jednu od najjednostavnijih ideja, koja zahtjeva svega nekoliko sati za pretvaranje u realnost i sa dodatnim troškovima farbanja možete osigurati da se uklopi u bilo koju paletu boja vaše dnevne ili spavaće sobe.

Male, okrugle "uradi sam" viseće police dolaze kao još jednostavnije rješenje za male prostore, dok takođe mogu biti korištene i kao stalci za sobne biljke. Bilo da svoj komad kreirate u skandinavskoj praktičnosti ili nesrazmjernom modernitetu, viseće police mogu sadržati sve što vam je potrebno.

Prirodne i interesantne viseće police

Viseće police od prirodnog drveta, mogu predstavljati veoma interesantne komade u svakom smislu. One su unikatne na više načina i pogoduju gotovo svim stilovima, daleko od sterilnih i savremenih domova, a istovremeno su veoma lake za kreiranje. Takođe, možete ih koristi s veoma lijepim noćnim komodama ili stolovima u malim ulaznim dijelovima urbanih stanova.

Ljubav prema koži

Da li ste ikada razmišljali o zamjeni dosadnih i ustaljenih nautičkih kanapa nečim daleko ljepšim i ustaljenijim? Kožne trake dozvoljavaju kreiranje predivnih visećih polica. Baš kao i u slučaju polica koje koriste drvo i kanap, proces kreiranja komada s kožnim elementima ostaje isti, ali umjesto konopaca koristite recikliranu kožu kako biste svoje drvene police postavili na zid ili čak na plafon. U godinama koje koriste teksturni kontrast kao glavnu karakteristiku dizajna, ovakav vid visećih polica predstavlja veoma interesantan dodatak svakoj prostoriji u vašem domu, bilo da se radi o spavaćoj sobi ili kuhinji.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije