Putovanje

Luis i Haris najbolje evropsko ostrvo

Luis i Haris najbolje evropsko ostrvo
Luis i Haris najbolje evropsko ostrvo

LONDON - Škotski Luis i Haris proglašen je najboljim evropskim ostrvom u 2013. po ocjeni turističkog portala TripAdvisora, prenosi BBC u srijedu.

TripAdvisor sastavio je listu najboljih ostrva temeljem mišljenja putnika koji su ih posjetili. Luis i Haris, u ostrvskoj grupi Vanjskih Hebrida, najveće je škotsko ostrvo. Luis je sjeverni dio, a Haris južni, i često se o njima govori kao o odvojenim ostrvima iako to nisu.

"Razmišljanje o odmoru na ostrvu obično sa sobom nosi slike pješčanih plaža, kristalno čistog mora i drvoreda palmi, ali ovogodišnji rezultat pokazuju da idealni bijeg na ostrvo može izgledati i drugačije", kaže Džejms Kej, portparol TripAdvisora.

Na drugom mjestu je grčko ostrvo Naksos, a treći malteški Gozo. Zatim slijedi ponovo škotski Orknej, pa tri grčka ostrva - Milos, Kefalonija i Santorini. Najboljih deset zatvaraju italijanski Kapri, škotsko ostrvo Mul i grčki Paros.

 Najboljim  ostrvom u svijetu po drugi je put zaredom proglašeno Ambergris Caye u Belizeu. To je najveće ostrvo u toj zemlji, s tropskim prašumama, stotinama vapnenačkih pećina, koralnim grebenima i naravno, palmama, pječanim plažama i kristalnim morem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije