Recept

Ovaj kolač je gotov za samo 10 minuta (VIDEO)

Ovaj kolač je gotov za samo 10 minuta (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Ovaj kolač je gotov za samo 10 minuta (VIDEO)

​Potrebno vam je par sastojaka poput orašastih plodova po želji, namaz od čokolade i svježi sir. Rezultat je savršena torta spremljena za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

200 g keksa

100 g orašastih plodova po ukusu

80 g maslaca

prstohvat soli

200 g Nutelle

400 g krem sira

50 g šećera u prahu

200 ml vrhnja od 33 odsto

orašasti plodovi

čokolada za ukrašavanje

Priprema:

U posudi smrvite 200 g keksa, možete to učiniti i pomoću štapnog miksera za finije rezultate. Potom razmrvite i 100 g orašastih plodova, koje ćete izabrati po vlastitom ukusu i dodati ih samljevenim keksima i promiješati, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smjesu i sve zajedno promiješajte da se sjedini.

Uzmite okrugli kalup od otprilike 18 cm te ubacite dobijenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za vaš kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija, neka prekriva i bočne stranice vašeg kalupa, ne samo dno. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.

Dobijenu smjesu izlijte preko podloge od keksa, prenose "24Sata". U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte.

Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite vaš kolač u frižider i izvadite ga kad se potpuno ohladi. Rezultat će vas oduševiti. 

Pogledajte u videu kako ga napraviti:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije