Zdravlje

5 načina da skinete kilograme bez dijete

5 načina da skinete kilograme bez dijete
5 načina da skinete kilograme bez dijete

Ne možete da se odlučite da idete na dijetu, ali ipak se žalite da imate višak kilograma? Počnite sa malim odricanjima sa kojima ćete smanjiti unos kalorija u organizam. Evo i kojim...

Prvi rezultati malih izmjena u vašem jelovniku sigurno će vas podstaći i na ozbiljniji plan zdravije ishrane. 

1. Pijte crnu kafu ili čaj

Sigurno kafu iz kesice i kapućino s lješnikom ne brojite pod stvari koje ste unjeli u organizam. Samo jedan ovakav napitak može da ima 200 kalorija i to bez šećera i mlijeka koje ćete vjerovatno dodati. Pređite na crnu kafu i čajeve i odlučite - mlijeko ili šećer, ne oboje.

2. Zaboravite na kupovne sokove

Čak i vaš omiljeni sok od narandže pun je kalorija, a da ne govorimo o gaziranim sokovima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije koje su jednake kalorijama jednog ručka. Zato je bolje konzumiranje svježe ceđenih sokov ili vode. Naravno, bez šećera!

3. Ne varajte sa salatama

Odlučili ste da kupite salatu za ručak, ali ćete je pojesti uz  umak i parče hljeba? Pogledajte šta piše na umaku - jedan paketić sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite s malo maslinovog ulja i sirćeta i malo soli i bibera.

4. Bez umaka

Majonez, tartar sos, kečap, pavlaka...svi ti dodaci jelu su puni masnoća i kalorija. Uživajte u pravom ukusu hrane, tijelo će vam biti zahvalno.

5. Žvaćite polako

Ako jedete brzo, osjećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite da cijeniti hranu koju jedete i svaki zalogaj polako žvaćite. Tako ćete sigurno biti sitiji, a poješćete manje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije