Zdravlje

Kineski metod podmlađivanja ledom

Kineski metod podmlađivanja ledom
Kineski metod podmlađivanja ledom

Magično mjesto za podmlađivanje u kineskoj akupunkturi naziva se Feng Fu (utočište vjetra), a nalazi se na potiljku, u dijelu gdje se sjedinjuju glava i vrat.

Lezite na stomak (ili sjedite), a kocku leda veličine 2×2 cm stavite na tačku Fen Fu (rupicu na potiljku). Držite led na tom mestu 20-ak minuta, Stil.

Kocku leda možete fiksirati zavojem ili maramom.

Postupak ponavljati, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro na prazan stomak i uveče, pred spavanje. Prehlada kod ove procedure nije moguća.

Na početku postupka može biti prisutan osjećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi osjeća se priliv toplote na tačku djelovanja. Prvih nekoliko dana imaćete osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Redovnim stavljanjem kocke leda na tačku Fen Fu poboljšava se san, raspoloženje i opšta vitalnost. Takođe, kineski metod podmlađivanja eliminiše glavobolju, zubobolju i bolove u zglobovima.

Djelovanje na tačku Fen Fu vraća čovjeka u fiziološku normu i podmlađuje tijelo jer organizmu daje snažan životni impuls.

Stručnjaci upozoravaju da djelovanje ledom na tačku Fen Fu ne bi trebalo da primjenjuju trudnice i osobe sa pejsmejkerom, epilepsijom i šizofrenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije