Zdravlje

Pijte ovaj čaj i koža će vam brzo postati glatka i nježna

Pijte ovaj čaj i koža će vam brzo postati glatka i nježna
Foto: Pixabay | Pijte ovaj čaj i koža će vam brzo postati glatka i nježna

Na plaži, pod zracima sunca, celulit je vidljiviji nego kod kuće. Zato je krajnje vrijeme da se pozabavite ovim estetskim problemom. Ne morate da plaćate skupe tretmane, uklonite ga sami uz ove prirodne metode.

Da biste poboljšali varenje i izbacivanje štetnih materija iz organizma, a time uklonili i celulit, pijte čaj od peteljki trešanja. U jedan litar hladne vode potopite 50 grama peteljki, poklopite i ostavite da stoje 12 sati. Zatim ih kuvajte nekoliko minuta kad tečnost provri, pa ubacite pola kilograma očišćenih trešanja. Poslije 20 minuta procijedite i pijte pet puta dnevno po jednu čašu.

Tri puta dnevno jedite po pola šolje sjeckanog ananasa, u periodu od dvije nedjelje. Celulit će se vidljivo ublažiti, jer se u ananasu nalazi enzim bromelain koji djeluje kao diuretik i podstiče razgradnju masti ispod kože. Zatim napravite pauzu od tri nedjelje.

Voda na prazan stomak

Svakog dana popijte dva litra vode koja će poboljšati cirkulaciju i pomoći izbacivanje štetnih materija iz organizma. Obavezno popijte jednu čašu ujutru, na prazan stomak i pola sata prije svakog obroka, a ostalu količinu u međuvremenu. Izbjegavajte da pijete vodu za vrijeme jela, jer se tako usporava varenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije