Zdravlje

Pomoću ovih namirnica očistite pluća od nakupljenih toksina

Pomoću ovih namirnica očistite pluća od nakupljenih toksina
Pomoću ovih namirnica očistite pluća od nakupljenih toksina

Ako već ne možete da se odreknete cigareta, bez obzira koliko znate o svim štetnim posljedicama koje ono sa sobom nosi, barem smanjite šansu od obolijevanja od raka.

Postoje brojni načini kako pluća možete da očistite od katrana i na taj način smanjite rizike od pojava infekcija, piše B92.

Određene namirnice itekako mogu da pomognu da malo pročistite pluća. Imajte na umu da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj mjeri možete osloboditi toksina.

Evo koje su to namirnice:

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. Sa druge strane, imajte na umu da je većina ovog kukuruza u radnjama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste porijeklo u potpunosti sigurni.

Luk je takođe dobar čistač pluća. I bijeli i crni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno djelovanje. Luk pomaže u sprječavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. Zanimljivo je i da kod osoba koje već imaju karcinom spriječava rast novih ćelija.

Đumbir kao prirodan lijek i namirnica koja će vam pomoći u odbrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korijena đumbira i na taj način ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete da pojedete i uz obrok.

Kopriva je biljka prepuna gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije