Zdravlje

Recept ruske doktorke za ekspresno smanjivanje obima struka

Recept ruske doktorke za ekspresno smanjivanje obima struka
Recept ruske doktorke za ekspresno smanjivanje obima struka

Irina Stefanovska je popularna ruska doktorka i travarka koja je u jednoj od emisija o zdravom životu i ishrani objavila revolucionarni recept za melem koji eliminiše višak masnoće i vode iz organizma.

Stefanovska je istakla da je grupa žena koja je koristila ovaj melem, usput korigujući i prehranu i nivo fizičke aktivnosti, skidala i do 0, 5 cm dnevno u obimu struka.

No, mršavljenje nije jedini benefit “čudotvornog” eliksira – on poboljšava i vid, sluh, a utiče i na poboljšanje pamćenja i funkcija mozga.

Osnovni sastojci melema su ren, limun organskog porjekla i čisti med.

Ren je izrazito popularan u kulinarstvu, dok je njegovo ljekovito djejstvo manje poznato, premda izrazito efikasno. Ova namirnica je bogata vitaminima i mineralima, a njena vrijednost bila je poznata još i u antičkoj Grčkoj.

Uspješno čisti organizam, ubrzava metabolizam, podstiče razvoj korisnih bakterija u organizmu, i hrani tijelo energijom.

No, tu nije kraj blagotvornim svojstvima rena – on pozitivno utiče i na rad srca i jetre, a odličan je i diuretik. Takođe, popularan je i za uklanjanje bolova u leđima i olakšavanje problema izazvanih reumom.

Recept za melem od rena

  • Izmiksajte 125 grama rena.
  • Tri veća (neprskana) limuna nasjecite na sitne komade, očistite ih od sjemenki, pa ih zajedno sa korom izmiksajte (najbolje u blenderu) i pomješajte sa prethodno obrađenim renom.
  • U smjesu dodajte tri kašike meda i sve dobro pomješajte. Čuvajte u staklenog teglici u frižideru.
  • Uzimajte po jednu kafenu kašičicu melena dva puta dnevno uz obroke najmanje tokom 3 nedelje.

Prvi rezultati su sigurno primetni nakon te tri nedjelje.

(ljepotaizdravlje)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije