Zdravlje

Uz salatu od krastavaca izgubite sedam kilograma za dvije nedelje

Uz salatu od krastavaca izgubite sedam kilograma za dvije nedelje
Uz salatu od krastavaca izgubite sedam kilograma za dvije nedelje

Ovo je idealna dijeta za sve one koji ne vole mnogo da razmišljaju o tome šta će jesti i ne žele da stalno broje kalorije.

Savršena je za ljeto jer je puna svježih i laganih namirnica, a ako je se pridržavate 14 dana možete da izgubite i do 7 kilograma - naravno, uz fizičku aktvnost.

Riječ je o popularnoj krastavac dijeti, koja može da se drži 10 ili 14 dana. Veliku popularnost je stekla jer se obroci lako spremaju, a ne morate da gladujete - kad god ste gladni, navalite na krastavac salatu!

Namirnice koje smijete da konzumirate za vrijeme ove dijete su krastavci, jaja, tunjevina, bijelo meso, kuvani krompir, svježe voće, integralni hljeb, voda, čaj i kafa.

Salatu od krastavaca možete da jedete u neograničenim količinima i svaki put kada ogladnite, a ostale namirnice treba da jedete na sljedeći način:

  • 2 kuvana jaja ili 150 grama tunjevine bez ulja ili 150 grama bijelog grilovanog mesa
  • 2 veća krompira kuvana na pari ili 3 kriške integralnog hljeba
  • 500 grama svježeg sezonskog voća.

Svaki put kada osjetite glad možete pojesti salatu od krastavaca. Kafu i čaj morate piti bez šećera i strogo se morate odreći slatkiša, alkohola i masnoća.

Za vrijeme ove dijete jako je bitno da ranije odlazite na spavanje, a uspjeh nakon 14 dana vam je zagarantovan.

Sami sebi odredite u koje doba ćete nešto jesti i isplanirajte sve tako da imate pet obroka u toku jednog dana, tri glavna obroka i dvije užine.

(24sata.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije