Život

10 znakova da ga trebate zadržati po svaku cijenu

10 znakova da ga trebate zadržati po svaku cijenu
10 znakova da ga trebate zadržati po svaku cijenu

I dok se uvijek može naći puno toga što muškarac radi krivo, ako radi neke od dole navedenih stvari, mogao bi biti onaj idealan, kakvog tražite, te ga definitivno ne biste trebale pustiti.

Dosta se pisalo o tipovima muškaraca kojih bi se žene trebale riješiti po kratkom postupku, a sada je došlo vrijeme da navedemo karakteristike koje otkrivaju onog pravog. Donosimo 10 stvari koje ukazuju da je muškarac 'materijal' za zadržati:

1. Spreman je staviti partnerku na prvo mjesto

Kada je muškarac privržen partnerki, te se zalaže za nju i pruža joj podršku, veza je obećavajuća. Takvom muškarcu partnerki je sastavni dio svakog dana i ona mu je prioritet. I verbalno i djelima dat će joj do znanja koliko mu je važna.

2. Uz nju je i u kriznim trenucima

Čak će i u teškim situacijama biti uz svoju partnerku kako bi joj pružio podršku. Bit će prisutan i na porodu i prilikom smrti neke drage osobe, kao i svih drugih kriznih trenutaka.

3. Prihvata i vrline i mane svoje partnerke

Zaljubljuje se u partnerku zbog onoga kakva je ona zaista, sa svim vrlinama i nedostacima. Prihvatit će sa smiješkom čak i neke neuobičajenije navike, kao što je opsesivno čitanje horoskopa ili jedenje maslaca od kikirikija prstima iz staklenke.

4. Stalno pokazuje koliko mu je stalo

Najvažniji element svakog odnosa je kako se partner odnosi prema vama. Ne govorimo o tome donosi li vam ruže ili kupuje poklone (iako u tome nema ništa loše, dapače), govorimo o poštovanju i obzirnosti.

5. Pažljiv je

Već bi malu djecu trebalo početi učiti da djela govore više od riječi. A način na koji se muškarac odnosi prema partnerki i svima ostalima puno govori o njegovom karakteru. Onaj pravi poštuje partneričine roditelje i prijatelje, nježan je prema životinjama, ljubazan i pažljiv. To su zaista znakovi dobrog karaktera.

6. Dosljedan je

Osim svega navedenoga, on je i pouzdan i znate da se na njega uvijek možete osloniti. Muškarac kojeg bi svaka žena poželjela pokraj sebe nije prevrtljiv i neodlučan. Njegova riječ zaista nešto i znači.

7. S partnerkom želi izgraditi zajednički život

Kada se u vezi jedna osoba želi vjenčati, a druga o tome ni ne razmišlja, to su već temeljne razlike koje treba uzeti u obzir. Onaj pravi dijelit će iste životne ciljeve kao i njegova partnerki. Radi na tome da se vaši planovi za budućnost podudaraju.

8. Može se nositi s partneričinim emocijama

Žene su puno otvorenije kada je iskazivanje osjećaja u pitanju. One ne mogu sakriti svoje raspoloženje. Idealan životni partner je onaj koji se s takvim promjenama raspoloženja može nositi. Nikada neće kritikovati ako je žena previše emotivna niti će je nazivati 'ludom'.

9. Fer je prilikom svađe

Način na koji se muškarac ponaša prilikom svađe puno govori o njegovom karakteru. Ako zna primiti konstruktivnu kritiku i ne vrijeđa niti urla, a spreman je i saslušati partnerku bez da je prekida i bez da je okrivljuje – nemojte ga pustiti.

10. Odrastao je

Nezreo muškarac puno toga nije spreman prihvatiti, a na putu od djetinjstva do odrastanja mnogi muškarci zapnu na polovici i imaju problema s prihvatanjem odgovornosti. Onaj pravi uspješno i zrelo upravlja svojim životom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije