Život

Banjalučanin osvaja "Sedam vrhova"

Banjalučanin osvaja "Sedam vrhova"
Banjalučanin osvaja "Sedam vrhova"

Banjalučanin Miroslav Bundalo, se bavi svim ekstremnim sportovima zastupljenim na našim prostorima, a o toj njegovoj ljubavi i potrebi za adrenalinom razgovarala je Nataša Margetić na Nes radiju u emisiji "Pomalo lično".

''Planinarstvo i alpinizam su mi broj jedan'', naveo je Bundalo koji se popeo uglavnom na sve planine na prostoru bivše Jugoslavije, najviše vrhove Italije, Francuske, Austrije, Rumunije, najviši vrh Evrope Elbrus, zatim Kilimandžaro najviši vrh Afrike.

Članovi Planinarsko-alpinističkog kluba “Samit” iz Banjaluke, Miroslav Trivić i Miroslav Bundalo, uspješno su osvojili i najviši vrh Južne Amerike, Akonkagvu, koji se nalazi na 6.962 metra nadmorske visine.

Prema njegovim riječima, u svojoj planinarskoj karijeri je zacrtao jedan cilj - osvajanje "Sedam vrhova", najviših vrhova na sedam kontinenata. 

"Naredni poduhvat bi trebao biti najviši vrh Amerike koji je planiran za juni ove godine,ali sve zavisi od sponzora, kako bi se mogli adekvatno pripremiti za ekspediciju", naglasio je Bundalo.

" Na tim velikim planinama sve vrijeme je borba sa samim sobom. U svakom momentu treba da vodiš računa o hiljadu nekih stvari, jer gore i najmanja sitnica, koja je totalno bezazlena na normalnim visinama, može da pokvari čitav uspon i upropasti sve naporne pripreme i uloženi trud i novac", objašnjava ovaj planinar.

Bundalo je u okviru priprema za pohod na najviše vrhove Italije i Francuske brdskim biciklom obišao Hvar i popeo se na najviši vrh planine Biokovo - Sveti Jure (1.762 metra). Osim ljubavi prema planinarenju, ovaj svetrani maldić se spuštao i snoubordom niz padine nekih od najviših planina svijeta,skako padobranom, ronio, vozio rafting. Njegov vjerni pratilac na većini planinarskih pohoda je i njegov pas Ena.

Ukoliko želite da upoznate neke obične ljude sa neobičnim životnim pričama ostanite uz Nes radio i emisiju "Pomalo lično i sljedećeg četvrtka, a domaćini vam obećavaju dobru zabavu i interesantnu priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije