Život

Danci otkrili ključ svoje sreće

Danci otkrili ključ svoje sreće
Danci otkrili ključ svoje sreće

Iz godine u godinu Danci su rangirani kao jedna od najsrećnijih nacija na svetu, a sada su odlučili da otkriju u čemu je tajna njihove sreće.

Naime, oni su sa svijetom podijelili da je uzrok njihove sreće u specifičnom stilu i načinu života poznatom kao "hygge", što znači udobnost.

Ovaj stil života brzo se proširio i na ostatak svijeta i doveo do pojave lajfstajl vodiča, restorana i kafića s prijatnim 'hygge' ambijentom.

Sama riječ "hygge" je izvorno norveška riječ za blagostanje, a kao stil života, prije svega, podrazumijeva prijatan ambijent i udovoljavanje sebi.

'Hygge' stil života najbolje opisuje čitanje knjige dok zamotani u ćebe sjedite pored kamina. Cilj ovakvog stila života je da sebe razmazite, opustite se i živite hedonističkim životom, odnosno lični užitak stavite ispred svega.

Da biste praktikovali ovaj životni stil, stručnjaci savjetuju da sebi nabavite mnogo svijeća u raznim oblicima i veličinama, a gledanje televizije i filmova zamijenite čitanjem knjiga.

Osim toga, veoma važna je i udobnost, pa svoj dom ispunite mekanim jastucima i ćebadima, a ormare udobnom odjećom.

Mnogi skandinavski enterijeri uključuju veliki broj drveća i biljaka, pa se pobrinite da vam soba bude prozračna i puna cvijeća.

Potrudite se da uvijek imate dovoljno zaliha svog najdražeg toplog napitka, jer su topli napici pouzdan način da se opustite u bilo kojoj situaciji.

Povezivanje je jedan od ključnih faktora ovog načina života, pa pozovite prijatelje na večeru ili izađite u grad i razgovarajte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije