Život

Najhrabrija baka na svijetu

Najhrabrija baka na svijetu
Najhrabrija baka na svijetu

Ona je naglavačke vozila stari harvard avion iz 1942. godine, rvala se sa tri metra dugačkim aligatorom i praktikovala paraglajding iznad okeana.

 Sve to spada u posao Nensi Ešmevi, bake stare 71 godinu iz Dablina. Kao da joj sve ovo nije bilo dovoljno krenula je u lov na tarantule, plivanje u kavezu s ajkulama i jedenje insekata, a treba spomenuti i avanturu kada je zamijenila svoju malu korsu za moćni mustang u brzoj vožnji kroz pustaru u blizini Los Anđelesa. Za bilo koga sve ovo predstavlja izuzetnu listu poduhvata, a kamoli za Irkinju koja ima četvoro unuka i koja nije željela da je pobijedi njen sin Baz, poznata TV ličnost u Irskoj. On je htio da prođu čitav svijet u potrazi za opasnim izazovima u namjeri da na smrt preplaši svoju majku, koja je penzionisana medicinska sestra, i sve to pretvori u televizijsku  seriju koja bi uskoro trebalo da počne s prikazivanjem na irskoj nacionalnoj televiziji. Preko deset godina Nensi je bila nijemi posmatrač svog sina koji je sebe dovodio u ekstremne situacije samo radi zabave publike. Nensi je dugo vremena željela da iskusi neku od adrenalinskih avantura, ali tek je pukim razgovorom, nakon što su oboje slušali radio-emisiju o časnoj sestri koja skače s padobranom, došla na ideju da zajedno naprave zabavnu TV emisiju.

"Majka mi je rekla da bi željela skakati iz aviona sa mnom pošto sam to radio nekoliko puta. U početku sam bio protiv toga. Ti si suviše stara za takve stvari", rekao joj je Baz.

"Ali onda sam zastao i rekao sebi: ko sam ja da sudim da li je neko suviše star za skok padobranom? Baz je nazvao nekoliko padobranskih klubova i na njegovo iznenađenje pristali su na skok. Sve je to navelo njenog sina da je nagovori i na druge poduhvate i napravi emisiju s njom u glavnoj ulozi. Oni su u početku radili jednostavne stvari, da bi onda prešli na ozbiljnije poduhvate kao što je potraga za dužnicima, probijanje kroz kambodžansku džunglu i bandži skakanje sa najvišeg mosta na svijetu.

Omiljeni poduhvat je bio najviši padobranski skok kojeg izvodi neki komercijalni aeroklub. "Na svoj 71. rođendan skočila sam sa visine od 5.500 metara i zatim lebdjela iznad Los Anđelesa", kaže baka Nensi koja uopšte nije bila nervozna i jedino se žalila što je pojela sendvič prije ovog skoka jer joj je bilo loše kad je sletjela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije