Život

Nakon carskog reza hirurg joj greškom zašio uretru

Nakon carskog reza hirurg joj greškom zašio uretru
Nakon carskog reza hirurg joj greškom zašio uretru

STOKHOLM - Hirurg je ženi u Švedskoj nakon porođaja carskim rezom greškom zašio, osim rane od carskog reza i... uretru.

"Osjećala sam se grozno nakon poroda i nekoliko sam puta ponovila to dok sam bila na odjeljenju za rodilje", napisala je oštećena žena u prijavi švedskom nacionalnom odboru za zdravstvo i dobrobit, prenosi The Local.

Prilikom poroda djeteta, majci je pukla i rodnica pa je hirurg imao dva sata pune ruke posla.

"Bila sam budna i čula sam kako hirurg šiva, sve dok nije bio siguran da je sve napravio kako treba", napisala je u prijavi žena.

Nakon operacije uhvatila ju je velika bol u leđima, a medicinske sestre su joj samo odgovorile kako je to povezano s dojenjem, no ona nije prihvatila to objašnjenje.

Jedino što su napravili da joj olakšaju bol bile su boce tople vode kao obloge, no kući je otpuštena s povišenom temperaturom. Kako prenosi dnevnik.hr, dva dana kasnije završila je ponovo u istoj bolnici, s neizdrživom boli.

Tamo su joj dali penicilin, iako je iz njene rodnice izlazilo puno bistre tečnosti, što je krajnje neuobičajeno. Tada je potražila mišljenje drugog ljekara, koji je posumnjao na oštećenje uretre.

Novi ljekar joj je rekao kako je mora ponovo "otvoriti" kako bi se utvrdila magnituda štete i uzrok, na što je žena, koja je ionako bila u bolovima, pristala. Nakon nove operacije, hirurg joj je objasnio kako joj je tokom prve operacije greškom zašivena bila i uretra, što je uzrokovalo curenje urina u tijelo.

Hirurg joj je uklonio mrtvo tkivo oštećene uretre i popravio oštećenja, a žena je odlučila prijaviti incident s porođaja nadležnim vlastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije