Život

Slavonski sveštenik: Stalno maštam o dječacima, vidim im želju u očima (Foto)

Slavonski sveštenik: Stalno maštam o dječacima, vidim im želju u očima (Foto)
Slavonski sveštenik: Stalno maštam o dječacima, vidim im želju u očima (Foto)

OSIJEK- Sveštenik u jednoj od župa vukovarsko-sremske županije, nakon što je odslužio večernju misu, vraća se u svoju prostranu kuću, tik do crkve. Uključuje prenosni računar, loguje se na Skype, stavlja mikrofon i slušalice i započinje komunikaciju s poznanikom. U pozadini, na zidu njegove dnevne sobe, uramljeni akvareli sa slavonskim i primorskim pejzažima.

Skida zelenkastoplavu jaknu ispod koje su crni kožni remeni, s metalnim rupicama. Gotovo da su se usjekli u njegovo punašno tijelo. Ima uske tamnoplave hlače, s velikim izrezom koji potpuno otkriva stražnjicu i spolovilo. Poznaniku sa Skypea potom pokazuje tri ogromna plastična penisa, bijeli, smeđkasti i crni, odložena na trosjedu do njega. Potom započinje svoju igru. Sve to, više nego jasno, vidi se na gotovo polusatnoj snimci sa Skypea. Četrdesetak eksplicitnih fotografija s te snimke ovih je dana ustupljeno Jutarnjem listu.

"O čemu maštaš dok to radiš?", pita sveštenika, zabavljenog svojom seksualnom igrom, sagovornik sa Skypea.

"O onim dečkima iz škole."

"Kako znaš koji bi to htjeli?"

"To se osjeti. Vidi se u pogledu, u smiješku."

"Maštaš o njima?"

"Da. Ali zapravo ne znam bih li se to ovdje usudio učiniti", zadihano odgovara sveštenik, zabavljen svojim pomagalima.

Velečasni, kako ga s uvažavanjem svi oslovljavaju u njegovu selu, prije nekoliko godina premješten je iz župe u osječko-baranjskoj županiji, ovdje u vukovarsko-sremsku. Iz ranije župe morao je otići jer ga je prijavio maloljetni rođak kog je seksualno zlostavljao. Policija je provela istragu, no cijelo se selo diglo protiv sveštenikovog rođaka. Iako je bilo glasina da sveštenik isto čini i s nekoliko drugih dječaka, niko u selu G. o tome s novinarima ne želi pričati. Kažu - djeci u toj dobi svašta pada na pamet, skloni su izmišljati, lagati, pričati gluposti, blatiti druge, a ne susprežu se ni kad je sveštenik u pitanju.

Ipak, prijava sveštenikovog rođaka bila je povod da ga maknu u selo B. Ondje je već nekoliko godina. Pored vođenja župe ima i status vjeroučitelja, pa predaje vjeronauku u tri škole i u svakodnevnom je kontaktu s maloljetnicima. Sagovorniku na Skypeu priznao je da ga to uzbuđuje, da mašta o njima dok se upušta u svoje seksualne igre, da prepoznaje sklonosti dječaka…

Nekako u vrijeme kada je taj sveštenik dospio u medije zbog napastovanja maloljetnog rođaka, u Hrvatskoj se povela rasprava treba li, po uzoru na neke zapadne zemlje, sastaviti registar pedofila i javno ga objaviti. Oko tog delikatnog pitanja mišljenja su bila podijeljena.

Dio stručnjaka, ali i javnosti, zalagao se da to svakako treba učiniti, kako bi građani znali ko im je u susjedstvu i obratili dodatnu pažnju na one koji su prijetnja njihovoj djeci. Oni koji su se usprotivili takvoj ideji, kao argument su potezali mogućnost javnog linča takvih osoba, ali i opasnost da se zbog istog imena i prezimena neugodnostima izlože potpuno nevini ljudi. Nedjeljnik Globus je u septembr 2007. objavio zastrašujuću listu s popisom više od 70 slučajeva pedofilskih nasrtaja. Među njima je, uz nastavnike, roditelje i sveštenike pedofile, zabilježen i slučaj spomenutog župnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije