Život

Švajcarski avanturista osmi mjesec na solarnom triciklu putuje oko svijeta (FOTO)

Švajcarski avanturista osmi mjesec na solarnom triciklu putuje oko svijeta (FOTO)
Švajcarski avanturista osmi mjesec na solarnom triciklu putuje oko svijeta (FOTO)

MUGLA - Švajcarac David Branderberger (46) je u julu prošle godine na triciklu na solarni pogon krenuo na put oko svijeta, a danas je stigao u tursku turističku destinaciju Fethiye na mediteranskoj obali.

Strastveni avanturista Branderberger je na svom solarnom trotočkašu u julu prošle godine krenuo iz Švajcarske, a tokom proteklih mjeseci je proputovao kroz Češku Republiku, Holandiju, Njemačku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku i Grčku.

Njegovo vozilo se kreće na električni pogon, a električnom energijom ga snabdijevaju solarni paneli postavljeni na zadnjem dijelu trikolice. Pažnju učesnika u saobraćaju duž cesta kojima je putovao privlači, kako svojim izgledom, tako i natpisom na jedinstvenoj trokolici "Dugo vozilo".

U razgovoru sa novinarom AA, Brandenberger je kazao kako planira nastaviti put ka Antaliji, a zadovoljan je i kolekcijom fotografija pejsaža koje je napravio tokom sedam i po mjeseci duge vožnje.

"Triciklom putujem jer na motociklu ne mogu nositi dovoljno stvari. Kako ne bih morao tražiti punjač za struju, postavio sam solarne panele. Ekonomski mi je prihvatljivije, a ujedno i promovišem očuvanje okoline", kazao je Brandenberger.

Tvrdi da je na ideju puta oko svijeta dobio od njegovih prijatelja iz Češće koji su prije tri godine na sličnom vozilu iz Francuske putovali u Kazahstan. Dodaje da su mu oni i pomogli u izradi njegove vozilice.

Na upit koja mu je konačna odrednica na putu, Brandenberger je kazao da je nema, već da će putovati svijetom sve dok ga bude služio tricikl.<

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije