Svijet životinja

Iz mora izvukao "čudovište" od 540 kilograma (VIDEO)

Iz mora izvukao "čudovište" od 540 kilograma (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen | Iz mora izvukao "čudovište" od 540 kilograma (VIDEO)

​Blejn Keni, vlasnik "Coastal Worldwidea", kompanije specijalizovane za ribolov morskih pasa i grupu za pecanje u Pensakoli, zajedno s poslovnim partnerom Dilanom Vierom, krenuo je u utorak naveče na plažu Navar, oko 40 kilometara istočno od Penkacole, s ciljem da ulove "najvećeg mogućeg morskog psa", kako su objavili na svom YouTube kanalu.

Za svoj lovački poduhvat koristili su "najveći mogući mamac" - glavu sabljarke tešku gotovo 70 kilograma i glavu žutoperajne tune tešku 31 kilogram, izvijestio je "The Miami Herald". U 08.00 sati ujutro sljedećeg dana, Kenijev silk je povukao, a on je počeo izvlačiti ribu: "Samo je iskočio!", uzviknuo je Keni u videu.

Cijeli proces je trajao sat vremena, jer je Keni izvlačio ribu iz vode, a ona bi se iznova povlačila. "Ne dopušta mi da uhvatim ništa", objasnio je u snimku koja traje gotovo 25 minuta. Veir, koji je služio kao posmatrač, dao je svoje pretpostavke o tome šta bi moglo biti to morsko stvorenje: "To je ogromni, ogromni morski pas", rekao je.

"Može biti samo nekoliko stvari, veliki tigar, bijeli morski pas ili najveći mračni pas kojeg smo ikada vidjeli", šaputao je Veir. "Pokušaćemo ne donositi preuranjene zaključke. Sada je bitno da se fokusiramo na zadatak. Blejn mora ostati fokusiran. Ja moram ostati fokusiran."

Veir je koristio dron kako bi istražio što je na Kenijevom silku. Na kraju je Keni uspio izvući ogromnu ribu na obalu, ali budući da je bio morski pas, Veir je rekao da ju je trebalo brzo vratiti u vodu. Nakon što je Keni uklonio udicu s morskog psa, životinja je puštena nazad u vodu.

"Već sam toliko puta rekao ovo, ali zaista, zaista, riječi ne mogu opisati osjećaj ovog ribolova", zaključio je on, a prenosi "Klik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije