Svijet životinja

Mačak koji ima sposobnost da "predosjeti" smrt

Mačak koji ima sposobnost da "predosjeti" smrt
Foto: N.N. | Mačak koji ima sposobnost da "predosjeti" smrt

Maca Oskar ima nevjerovatnu sposobnost da nanjuši i osjeti kad će neko umrijeti. Naime, ova maca živi u jednom staračkom domu i u više od 50 dokumentovanih slučajeva, bio je pored onih pacijenata koji su poslije nekoliko sati preminuli.

Osoblje koje radi u staračkom domu nije odmah povjerovalo u Oskarovu "supermoć" pa su odlučili da ga testiraju, tako što su ga stavljali na krevete pacijenata koji su vitalni i prilično zdravi, ali bi Oskar jednostavno otišao na drugi krevet i sklupčao se pored umiruće osobe.

Profesor Dosa tvrdi da su Oskarova predviđanja rijetko bila pogrešna u posljednih šest godina.

"Oskar je usvojen prije sedam godina kao mače. Od tada ima tu moć da osjeti smrt i ne mislimo da je to slučajnost. U knjizi je opisana Oskarova dnevna rutina, kako provodi vrijeme u sobi, ali i kako rijetko posjećuje i druži se sa pacijentima koji još uvijek imaju šansu za život", rekao je on.

Sa druge strane, mačak određene pacijente obilazi češće od drugih i ne želi da se odvoji od njih u posljednjim trenucima. Ukoliko bi ga odvojili od pacijenata uopšte, Oskar bi grebao vrata, pokušavajući da uđe.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije