Jet set

Održan Oriflame BH Fashion Week u Tuzli

Održan Oriflame BH Fashion Week u Tuzli
Održan Oriflame BH Fashion Week u Tuzli

Poslije održanog 24. "Oriflame BH Fashion Weeka" u Sarajevu najiščekivanija modna manifestacija protekli vikend, odnosno tri dana, nastavljena je u Tuzli, tačnije u Narodnom pozorištu Tuzla.

Na ovoj modnoj manifestaciji se predstavilo oko 40 poznatih dizajnerskih imena bh. modne scene, počevši od Istoka Bratića, Edine Osmančević, Svjetlane Vuković Cece, Marijane Hrvić, Branislave Jovanović, Seade Delić, studenata Tehničkog fakulteta Bihać, te modnih kuća "Tiffany" i "Amadeus".

Najpoznatiji i jedinstveni bosanskohercegovački modni koncept, "BH Fashion Week" ujedinio je ponovo snage s vodećim svjetskim brandom "Oriflame" koji je već duži niz godina generalni pokrovitelj ovog modnog događanja.

Istok Bratić se u Tuzli prikazao sa svojom novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2010. Poznato je da ovaj renomirani dizajner kreira elegantnu, glamuroznu, ali i ekstravagantnu odjeću, a u kolekcijama koristi visokokvalitetne materijale od svile, vune, pa do prirodnog krzna, ručno šivanih kristalnih perlica i čipke. Njegov stil korespondira s elitizmom viših društvenih slojeva.

Nova kolekcija Edine Osmančević odiše ljepotom i glamurom, te ova dizajnerka, kao i do sada, veliča ljepotu ženske siluete kao i unutrašnju emociju žene, pa je tome posvetila i sam naziv kolekcije koji glasi: "Žena, centar svijeta".

Svjetlana - Ceca Vuković ostaje dosljedna svom stilu. Gledaoci su mogli uživati u predivnim kreacijama večernjih haljina koje odišu glamurom, naglašavaju ženstvenost i figuru žene.

"Za kolekciju proljeće/ljeto 2010. radila sam večernje haljine što nije klasični pret-a-porte. Namijenjen je za mladu i urbanu djevojku koja zrači sopstvenim stilom. Crna boja je najzastupljenija, jer je ona oduvijek bila simbol elegancije, zatim bijela, crvena, plava, roze i ljubičasta", ovako svoju kolekciju opisuje Marijana Hrvić, koja je inače član Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u sklopu čega je učestvovala na bezbroj kolektivnih izložbi u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Svoje zanimljive kolekcije su predstavili i studenti Tehničkog fakulteta Bihać, među njima Aida Hajdarević, Demira Mahmutović, Edina Miskić, Martina Selimagić i Amela Pašalić.

Kolekcija Martine Selimagić je predviđena za mlađu žensku populaciju, sastoji se od kratkih haljina kojih ima otprilike desetak. Većina haljina je šarenog dezena u kojima dominira ljubičasta boja, a one jednobojne su takođe ljubičaste. Bazirane su na obliku balona, s dodacima volana i "pufa". S obzirom na to da se nije mogla odlučiti da li da napravi večernje ili dnevne haljine, ona je izabrala obje varijante, tako da u njenoj kolekciji ima i svečanih i svakodnevnih haljina.

Sto se tiče kolekcije Edine Miskić, uglavnom su to kratke haljine za proljeće/ljeto 2010. s naglašenim strukom koje mogu biti i večernje i dnevne.

Aida Hajdarević i Demira Mahmutović treća su godina Tehničkog fakulteta u Bihaću. Predstavili su se kolekcijom od šest modela, koji su izrađeni od žerseja, u crno-sivoj kombinaciji. Detalji koji su korišteni su metalne nitne, lanci i trakice od istog materijala.

Nakon Sarajeva i Tuzle modna manifestacija 24. "Oriflame BH Fashion Week" biće održana u Banjaluci od 22. do 24. aprila, dok će u Mostaru revije biti održane od 19. do 21. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije