Novosti

Ateka prvi SUV sa znakom Seata

Ateka prvi SUV sa znakom Seata
Ateka prvi SUV sa znakom Seata

Salon u Ženevi ne može da prođe bez "Seata", koji će predstaviti svoj prvi SUV model, ateka, koji je dobio ime po opštini u provinciji Saragosa. Prodaja ateke bi trebalo da počne u avgustu ili septembru, a automobil će biti dostupan sa 5 motora (raspon od 115 KS do 190 KS) i sa opcionim 4x4 pogonom.

Ateka se dizajnom oslanja na aktuelni leon, a Španci kao najveće rivale na tržištu navode nisan kaškai, kiju sportidž i hjundai tuson. SUV je dugačak 4,36 metara i koristi "Folksvagenovu" modularnu platformu.

Zapremina prtljažnika je 510 litara u verziji sa prednjim pogonom, odnosno 485 litara u modelu sa "4Drive" pogonom na svim točkovima.

Seat ateka će koristiti isključivo turbo motore, tri dizelaša i dva benzinska. Mali 1,6-litarski dizel agregat razvija 115 KS, dok je dvolitarski dostupan sa 150 KS, odnosno 190 KS. Što se benzinaca tiče, u ponudi će biti 1.0 TSI sa 115 KS i 1.4 TSI sa 150 KS. Kasnije će se pojaviti i benzinska verzija sa 200 konja a možda se "Seat" odluči i za sportski kupra model.

Pretpostavlja se da će "seat ateka" u Španiji i na većim evropskim tržištima koštati oko 24.000 evra.

(NN/mojauto.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije