Novosti

Fiat Chrysler Automobiles obustavlja proizvodnju putničkih vozila u SAD

Fiat Chrysler Automobiles obustavlja proizvodnju putničkih vozila u SAD
Fiat Chrysler Automobiles obustavlja proizvodnju putničkih vozila u SAD

Nakon što nije uspjela da pronađe partnera za proizvodnju Chrysler 200 i Dodge Dart sedana, kompanija Fiat Chrysler Automobiles od početka naredne godine više neće proizvoditi ove automobile u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oba pomenuta vozila trebalo je da uđu u proizvodnju krajem godine, ali donjeta je odluka da se fokus usmjeri sa proizvodnju SUV i pikap vozila u američkim fabrikama.

Serđo Markione planira da poveća profitne marže kako bi sustigao svoju konkurenciju, a dio tog plana je obustava proizvodnje putničkih vozila u Americi. USA Today prenosi da će ovaj konglomerat nastaviti da proizvodi svoje modele u Meksiku, Kanadi i drugim zemljama zbog manjih troškova.

Prvi dio ovog velikog plana je izmjena Sterling Heights fabrike, gdje će se Chrysler 200 proizvoditi do decembra. U ovu fabriku FCA će uložiti 1.49 milijardi dolara, gdje će početkom 2018. godine početi proizvodnja Ram 1500 modela.

Uprkos ovim vijestima, još uvijek ima nade za Chrysler 200 i Dodge Dart. Naime, Markione tvrdi da je FCA napravila pomak u pregovorima sa potencijalnim partnerima, ali za sada nisu spremni za bilo kakva saopštenja.

(Totalcar.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije