Novosti

Još jedan ferari sa turbo motorom?

Još jedan ferari sa turbo motorom?
Još jedan ferari sa turbo motorom?

Prilagođavanje novim evropskim standardima o emisiji ugljen-dioksida dovelo je do toga da se ferari ponovo okreće turbo-punjenim motorima.

Prvi takav model, ferari kalifornija T, imao je premijeru na auto-salonu u Ženevi u martu, a za 2015. najavljuje se i restilizovani ferari 458 Italija, koji će takođe imati turbo motor, piše B92.

Kako prenosi britanski "Car Magazine", nasljednik aktuelnog modela imaće oznaku M458-T i biće predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 2015.

Umjesto dosadašnjeg 4.5 litarskog atmosferskog V8 motora sa 570 KS, ferari 458 Italija biće pokretan twin-turbo V8 jedinicom, koja će proizvoditi oko 680 KS.

Očekuje se i da ferari M458-T bude brži od aktuelne verzije, koja od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,6 sekundi.

Koliko je za "Ferrari" bitno da zadrži ili unaprijedi postojeće performanse automobila, toliko su u novim okolnostima, koje nalažu da vozila budu ekonomičnija ali i da manje zagađuju atmosferu, važni podaci o potrošnji i CO2 emisiji.

Uvođenje turbo tehnologije svakako će doprinijeti da emisija ugljen-dioksida, koja kod modela 458 Italija prema fabričkim podacima trenutno iznosi 307 g/km, bude značajno smanjena.

Osim pogonskih unapređenja, očekuje sa da će ferari 458 Italija pretrpjeti i određene stilske modifikacije koje će obuhvatiti preoblikovanje branika, maske i farova i širu upotrebu LED tehnologije.

Budućim vlasnicima na raspolagnju će najvjerovatnije biti i Harman Kardon multimedijalni uređaj koji je predstavljen u ferariju kalifornija T, kao i Apple CarPlay sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije